Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Vatrena stihija progutala teško stečenu imovinu

Kad nesreća udari, ne bira koga će. Nažalost, u to su se uverili Aleksandar i njegova supruga Svetlana Dimitrijević iz Jovca kod Ćuprije. Ova vredna i poštena sedmočlana porodica, početkom novembra, ostala je bez svega što je decenijama sticala u vatrenoj stihiji, koja je zahvatila celo njihovo domaćinstvo.

Svetlana Dimitrijević

- Bili smo puka sirotinja kad smo se venčali, ali onda smo suprug i ja vredno radili i polako sticali. Ali, sve što smo stvorili u poslednje tri decenije vatra je progutala za 10 minuta. Najteže je što ide zima, a mi nemamo krov nad glavom. Srećom, ostale su nam prostorije u prizemlju, ali je ploča između prizemlja i sprata natopljena vodom kojom je požar ugašen, pa ne smemo ni da založimo vatru da bismo se zgrejali. Ne smem ni da razmišljam šta će se dogoditi kad počnu kiše - kaže vidno potresena Svetlana Dimitrijević.


Sreća u nesreći za ovu porodicu jeste to što je požar izbio oko 17 sati jer bi njihova deca izgorela ili ugušila da se to dogodilo noću. Dimitrijevići još ne mogu da veruju da je vetar bio toliko jak, da je požar od staje za tili čas zahvatio pomoćnu zgradu i glavnu kuću.

Kontakt

 

Plemeniti čitaoci "Vesti", koji žele da pomognu Dimitrijevićima iz Jovca, kod Ćuprije, mogu stupiti u kontakt sa njima putem telefona na broj +381 63 576 664 i dogovoriti se o načinu slanja i dostave pomoći.

- Vatrogasci su prilično kasnili. Došla su samo dva momka. Srećom, ubrzo je celo selo došlo da gasi vatru. Da nisu došli, za još desetak minuta izgorele bi i okolne kuće. Zapaljeni delovi krova leteli su na sve strane. Požar je već počeo da zahvata komšijsku staju. Vatra je ugašena tek oko pola sata iza ponoći - prisećao se užasa Aleksandar, policajac u penziji.


Pošto Jovčani cene Dimitrijeviće, svakog dana im pomažu da raščiste zgarište. Do sada su izbacili 18 traktorskih prikolica izgorelih delova krova, nameštaja, alata i raznih mašina. Komšinice donose hranu za one koji i dalje raščišćavaju dvorište i rade na kući, ali i za same Dimitrijeviće jer su im izgorele sve namirnice.
 

Zgrarište doskora srećnog doma: Aleksandar Dimitrijević
 

- Izgoreo je vagon kukuruza, tona i po jabuka, povrće, džakovi brašna... Tako smo ostali bez još jednog dobrog izvora prihoda, koji je obezbeđivao sin Ivan. Kako ćemo dalje ni sami ne znamo - rekao je Aleksandar Dimitrijević.
 

Prioritet podići krov pre kiše i snegova
 

Dimitrijevići ne znaju kako će naći novac makar za materijal za krov. Njih sedmoro žive od Aleksandrove penzije i Ivanove plate. Za sada su im pomogle samo Aleksandrove kolege iz ćuprijskog zatvora, koje su sakupile 80.000 dinara. Neke komšije su ponudile polovan crep. Ipak, zima je sve bliža, a oni u panici kako će je dočekati. Zato ovim putem mole sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti, da im pomognu da bar ukrove kuću pre kiša i snegova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online