Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 04.11.2013.
12:00
Ž. M. - Foto: Ž. Marković A

Ne zaboravljaju muke mlade zemljakinje

Priče o podeli donacije od ukupno 6.120 evra (9.000 dolara) plemenitih Banijaca iz Melburna, nesrećom pogođenih zemljaka u otadžbini, ispisujemo na Humanitarnom mostu iz dana u dan.

Izuzetka nema ni ovog puta, kada beležimo uručenje dela ove donacije od 500 evra namenjenih 21-godišnjoj Nikolini Bajić iz Banjaluke. I baš kao i protekle godine nova donacija Banijaca, koje je životni put odveo u daleku Australiju, obradovala je porodicu Bajić, čija se ćerka Nikolina već dugi niz godina bori sa dijabetesom, tačnije, od svoje sedme godine.

Donacija od 500 evra, kako je objasnila reporterima "Vesti", dobro će joj doći za redovne terapije, koje prima kako bi regulisala nivo šećera u krvi. Poslednjih godina njen život je uređen po strogim pravilima, redovna merenja nivoa šećera u krvi, zaobilaženje poslastičarnica u najširem luku, igle, špricevi i primanje insulina su deo svakodnevne rutine. Sve bi to promenila insulinska pumpa, koju Bajići još čekaju. Do tada će Nikolina morati četiri puta dnevno da uzima terapiju. Istina, donedavno je striktno morala da pazi na ishranu, ali je promena lekara donela neke novine i olakšavajuće okolnosti za ovu vrednu devojku.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Nina sada može da jede raznovrsniju hranu, a da onda nivo šećera reguliše terapijom. Navikla je na sve to, ali istina je da bi joj pumpa mnogo pomogla. Nažalost, svakim danom sve više gubimo veru i u državu i u sistem jer je naša kćerka toliko dugo prva na listi čekanja za tu famoznu pumpu, a nikako da je dobije. Verovali ili ne, u međuvremenu su organizovane i neke humanitarne akcije na najvišem nivou kako bi se pribavila, samo što niko ne zna gde je taj novac završio. Sve to deluje razočaravajuće za čoveka, ali naša Nina se bori i ne posustaje - kaže otac Boro i dodaje:


- Humani Banijici su jedni od retkih ljudi koji misle na našu ćerku, na čemu smo im beskrajno zahvalni. Njihova pomoć nam iskreno govoreći uvek dobro dođe, da Nini obezbedimo zalihe svega što joj je potrebno i budemo duže vremena mirni, što nam donosi ogromno olakšanje. Još jednom hvala im od sveg srca.


Njegova ćerka Nikolina uspešno studira na Muzičkoj akademiji u Banjaluci. Druga je godina, a prvu je uspešno rešila u roku. Ljubav su joj klavir i harmonika, ali upisala je opšti smer.
 

Lakše je uz podršku

 

- Sigurna sam da će mi biti lakše da nađem posao kad završim opšti smer. Naravno, i dalje obožavam da sviram harmoniku i klavir. Prva godina mi je prošla odlično, nadam se da će i ova, kao i sve naredne. Hvala našim Banijcima, koji nas se uvek sete i pomognu koliko mogu. Ova donacija će dobro doći u svakodnevnoj borbi. Nema odustajanja - kaže Nikolina, hrabra i talentovana devojka. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online