Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 16.10.2013.
12:00
J. L. P. - Foto: J. L. Petković A

Podrška i pažnja daju volju za životom

Jedinog Srbina koji živi u centru Prizrena, u nehumanim uslovima, Dragana Babarogića, možda jesu zaboravile srpske vlasti, ali nisu njegovi sunarodnici iz dijaspore.

DOBRI LJUDI, SVE VAM SE POZLATILO: Dragan Babarogić
 

Četiri meseca pošto ga je ekipa "Vesti" prvi put obišla, taj čovek bio je pognutih ramena, zapušten, bezvoljan, ćutljiv i bez osmeha. A sada izgleda mnogo drugačije.
Novčana pomoć, a još više i pažnja koju je dobio i od naših čitalaca širom sveta učinile su da mu se vrati elan. Ispred trošne udžerice, Dragan nas je ovog puta dočekao širokog osmeha, umiven i očešljan.

Obećanje

 

Posle pisanja "Vesti", ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić najavio je da će Babarogiću biti izgrađena nova kuća, međutim, izgradnja je zapela zbog dozvola koje su potrebne za izgradnju u centru grada. Bez obzira na zaostatak, uveravaju, izgradanja kuće će početi do kraja godine. Dobroćudni 59-godišnjak Dragan će se do tada i dalje oslanjati na pomoć komšija i dobrih ljudi iz belog sveta.

I za razliku od prethodne posete, Draganu nije bilo potrebno čupati reči iz usta. Kao da je umesto čajem i kafom, želeo da nas ugosti rečima. Dragan je tako prvi put sam krenuo da prepričava kako provodi dane. Trči gde god ga zovnu za neki sitan posao, sakuplja konzerve za reciklažu i kako kaže, jednoga dana kada dobije kuću planira da ostvari svoj san - da ima pravu baštu i uzgaja cveće. Eto, koliko je malo potrebno za sreću.


Uručujemo mu delove donacija porodice Damjanović iz Sidneja od 100 dolara, kao i 100 dolara Jasmine Zec iz Karatea u Australiji, o kojima smo već pisali, na čemu se on srdačno zahvaljuje. Pita nas o ljudima koji su mu poslali novac: gde žive, kako su, jesu li dobro i zdravo...
 

- Hvala im mnogo što su mislili na mene. Neka im Bog da sreće, zdravlja i sve najbolje u životu - rekao je Dragan Babarogić sa mnogo emocija, jer za njega su ove donacije više od pažnje i novca kojim će kupiti hranu.

Ovaj nesrećni čovek je iz jedne od najpoznatijih prizrenskih porodica, ali život ga je saterao u zapuštenu kuću od ćerpića u ulici Medina, koja je odavno u fazi raspadanja. Zajedno sa sestrom Vesnom, koja je sada u rehabilitacionom centru Gornja Toponica, nijednog trena nije napuštao rodni grad. To ih je koštalo i fizičkog i mentalnog zdravlja. Ipak, zahvaljujući pomoći čitalaca "Vesti", kao i obećanja nadležnih organa, Dragan je dobio nadu da će se i njegova sreća promeniti, dobivši volju i želju za životom.
 

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online