Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 23.09.2013.
12:01
Z. Gligorijević - Vesti - Foto: Z. Gligorijević A

Lagodniji život za unuke

Zahvaljujući zemljacima iz Australije koji su poslali novčanu pomoć Siniši i Mirjani Ivanišević iz Sikirice kod Paraćina, čiji su se sinovi Bojan (23) i Aleksandar (21) udavili u veštačkoj bari u Donjem Katunu, ova nesrećna porodica uskoro će imati kupatilo i pijaću vodu. Reporteri "Vesti" saznali su to nedavno kada su ponovo posetili Ivaniševiće kako bi im uručili novčani prilog baka Vide iz Adelejda.

Stigao građevinski materijal: Mirjana Ivanišević

Istina, kod kuće su zatekli samo majku Mirjanu Ivanišević, dok su ostali otišli za poslom. Kako nam reče nesrećna Mirjana, majstori, koje je angažovala opština Paraćin, betonirali su kupatilo, a Siniša sređuje prostor na kome će biti hidrofor.

Čim budu kupili pumpu za vodu, pošto gradska vodovodna mreža još nije prošla tim delom sela, majstori će nastaviti da rade. Opština je obezbedila i sanitariju, pa će Ivaniševići uskoro dobiti kupatilo.


- Kupili smo laminat za tri sobe. Siniša će ga postaviti čim završimo kupatilo. Kupićemo i veš mašinu, nov električni šporet za kuhinju i još jednu peć na drva, da bismo ložili u dve sobe. Ogrevna drva smo obezbedili, pošto smo već imali zalihu, a nešto smo i dokupili. Mislim da ćemo imati novca i za izolaciju kuće, zato što su nam čitaoci "Vesti" poslali zaista veliku i vrednu novčanu pomoć. Još jednom se zahvaljujem svima do neba, kao i baka Vidi, od koje je sada stigao prilog - kaže vidno iscrpljena tugom majka Mirjana, kojoj je zlehuda sudbina na večni počinak odnela troje od četvoro dece, dodavši:


- Moje nesrećno nastradale sinove i ćerkicu ne može niko i ništa da vrati. Bez obzira sad na to, nema tih reči kojima bih mogla da iskažem zahvalnost svim dobrim ljudima, našim bivšim sugrađanima, prijateljima i poznanicima za sve što su do sad učinili za nas. Pre svega, učinili su to za bolju i srećniju budućnost naših unuka Tanje i Sanje, a to za nas, nema cenu. Pristojni uslovi u kojima će uskoro naše unuke bezbrižno moći da odrastaju naš su prioritet i beskrajno hvala svima, koji su im to omogućili.
 

Snaha i suprug vredno rade

 

Tokom posete reportera "Vesti", Mirjana Ivanišević se pohvalila da je snaha Jelena proteklih dana radila u seoskoj školi kao čistačica. Još je nisu primili za stalno, ali se nada da će i to uskoro ostvariti. Suprug Siniša trenutno završava poljoprivredne poslove. Bere papriku i prodaje je na pijaci, a potom treba da požanje kukuruz, zasađen na 50 ari. Tek kada te poslove privedu kraju, vratiće se stolarskoj radionici.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala što mislite na nas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online