Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 22.09.2013.
06:32
D. N. P. - Foto: D. N. Petrović A

Tuga i radost u isti mah

Nepunih godinu je prošlo od kada smo u "Vestima" prvi put pisali o sestrama Anici i Milici Savić iz Mitrove kod Tutina, koje sa bolesnim ocem Markom i ostarelom bakom Desom žive u udžerici od blata, spavaju na daskama i kupaju se u drvenom koritu. Za to vreme, ove dve tihe i skromne devojke uskoro će ukroviti kuću, koju grade uz pomoć čitalaca "Vesti". Pri tom, nažalost, tuguju i za bakom Desom, koja ih je u avgustu zauvek napustila.

STIGLE DO KORVA: Sestre Savić
 



- Da nije bilo naše bake, danas ne bi bilo ni nas. Majka nas je ostavila kada sam imala godinu i po dana, a Milica samo dva meseca. Nikada je više nismo srele. O nama je, u neviđenoj bedi i muci, u neljudskim uslovima, brinula baka Desa. Teško nam je bez bake. Sa njom je otišao i deo našeg života. Nedostajaće nam njena toplina i majčinska ljubav. Sad je na nama red da brinemo o ocu Marku i da zajedno sa njim, nekako završimo kuću koju smo započele - priča Anica.


Reportaža o Anici i Milici ganula je mnoga srca ljudi iz dijaspore o čemu svedoče brojne pristigle donacije sa svih strana sveta. U akciju za izgradnju kuće uključili su se učenici i profesori Srednjoškolskog centra u Tutinu, a deo materijala obezbedila je i opština Tutin.

DALJE MORAJU SAME: Anica i Milica Savić sa bakom Desom
 

POZIV DONATORIMA

 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Radovi su lepo krenuli i taman kada smo izlili ploču i spremali se da stavimo krov, baka se razbolela, a odmah potom je i umrla. Ostavila nam je u amanet da budemo dobre kao što smo i do sada bile, da čuvamo tatu i da završimo kuću. Zbog njene smrti, privremeno smo zaustavile radove, ali ćemo ih nastaviti ovih dana. Građa se već reže, naručili smo i crep, kuća će sigurno biti ukrovljena, a da li ćemo se i useliti zavisi od toga hoće li biti dovoljno novca i kakvo će vreme biti ove jeseni - ističe Milica Savić, za čiji novi dom i zbrinjavanje je prikupljeno ukupno oko 8.000 evra.


Anica i Milica još ne znaju koliko će utrošiti za ostatak radova kuće površine 60 kvadrata.

- Imamo pločice za kupatilo koje smo dobile od jedne firme iz Tutina, jedno stovarište iz Novog Pazara obećalo nam je vrata i prozore, a u opštini su nam obećali dodatnu pomoć. Javljaju se i čitaoci "Vesti" i pitaju dokle smo stigle i treba li nam nešto. Svima se od srca zahvaljujemo. Da nije bilo toliko humanih ljudi, mi bismo još bile puka sirotinja, bez ikakve perspektive. Ovako, ne gladujemo, pristojno smo obučene, tata ima lekove i kauč za spavanje... Biće, ako Bog da, još bolje - ističe Milica Savić.
 

Neka se dobro dobrim vrati

 

- Mnogo pozdravljamo sve naše dobre donatore. Veliki su to ljudi, koji zaslužuju da ih sreća svuda prati. Ako jednoga dana dobijemo posao, pošto smo obe završile srednju školu, i budemo imale plate i porodice, sigurno ćemo bar deo zarade izdvajati za siromašne. To će biti naš najvažniji životni zadatak jer dobro znamo šta znači nemati, ali i koliko znači, kada ti neko pruži ruku spasa - poručila je Milica Savić. 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Devojke dosanjale i kupatilo
HUMANITARNI MOST Svaka pažnja mnogo znači
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online