Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 04.08.2013.
03:28
D. Đorđević - Vesti - Foto: Vesti A

Doktorka je član naše porodice

Posredstvom "Vesti" iz Bad Filbela stigle su dve redovne mesečne stipendije doktorke Jasminke Živojinović iz Esena u vrednosti od 200 evra za Aleksandru Božilović iz sela Lepenica kod Vladičinog Hana.

Božilovići: Kristina, Gordana, Aleksandra i baka Vera
 

Naši reporteri uručili su odmah, po prispeću, donacije 16-godišnjoj Aleksandri, koja kao odličan đak drugog razreda Gimnazije, na najbolji mogući način, ređa petice u đačkoj knjižici i odužuje se svojoj dobrotvorki. A jedina želja doktorke Živojinović iz Nemačke je da njena štićenica nastavi sa dobrim učenjem kako bi jednog dana ispunila i želju svog pokojnog oca i postala akademski građanin.

Briga za ćerku i baku

- Zdravstveno stanje Kristine varira, čas je dobro čas loše. Moramo da vodimo računa o njoj. Kad sam na poslu u obućarskoj radionici, u branju pečuraka, lekovitog bilja ili šumskih plodova onda baka Vera pazi na nju, kao i Aleksandra. Baka je šećeraš, lomila je nogu u februaru, ali sada se oporavila i služi se štapom. Nisam se odvajala od nje dok je ležala u krevetu, zaslužila je, njena ljubav prema deci i meni je bezgranična - kaže Gordana Božilović.

"Nikada neću izneveriti doktorku koju smatramo članom naše porodice. Vreme provodim kod kuće, čitajući lektiru, ali i druge knjige. Uveče se šetam po selu sa drugaricama, a za vikend odemo i na bazen u Vladičinom Hanu", priča Aleksandra.


Kod kuće, u selu Lepenica, dočekuje nas Gordana, samohrana majka sa ćerkama Aleksandrom i Kristinom i bakom Verom koja je prevalila osamdesetu. Gordana posluje oko bašte gde je posadila razno povrće i ponosno nam pokazuje malo paradajza, paprike, krastavaca, krompir i kupus.


Gordana radi u selu u privatnoj radionici obuće, težak posao na lepljenju đonova. Brine o svakom zarađenom dinaru, ostavlja na štednu knjižicu i ulaže u kućicu koju opremaju kako bi se uselili do 1. septembra kada Aleksandra polazi u školu. Božilovići su, u međuvremenu, dobili i očevu penziju u iznosu od 10.000 dinara, taman za lekove i lečenje starije ćerke 21-godišnje Kristine, psihički obolele još u srednjoj školi.


Od ušteđenog novca kupili su laminat, utičnice i utikače. Ovih dana treba da ih postave, pomoći će im Gordanin brat sa kolegama električarima. "Moram da kažem da bez ljudi dobre volje iz dijaspore, a dobro se zna ko su oni, nikad ne bismo postigli ovoliko, a to je da ćemo uskoro da se uselimo u novu kućicu, sa dve sobe i kupatilom.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

A, niti bi Aleksandra nastavila da se školuje što je svima nama prioritet. Hvala im do neba. Bog im podario sva dobra ovoga sveta", poručuje Gordana.
Ispraćaju nas do kapije. Sunce upeklo, pozdravljaju nas veselo. Radost i sreća izbija iz svakog delića njihovog bića.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Spas od nevolja u pravi čas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online