Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Radojka, nek vas Bog čuva!

Dragan Babarogić iz Prizrena donedavno je bio teško bolestan 59-godišnjak koga su svi zaboravili i niko mu godinama nije vrata odškrinuo i ponudio konkretnu pomoć. Posle pisanja "Vesti" Draganu se život, kako je sam rekao, nabolje promenio. Priča o jednom od retkih Srba koji živi u carskom gradu i kopa po kontejnerima da bi preživeo, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Živi od samilosti: Dragan Babarogić
 


Među tim ljudima ni našu čitateljku, Radojku iz Nemačke, Srpkinju iz Bosne, koja je bila duboko dirnuta Draganovom tužnom sudbinom i poslala mu pismo i novčanu pomoć od 100 evra.


Kada su ga obišli novinari, Dragan je bio vidno uzbuđen, pa mu je bilo teško da sastavi rečenicu, dok je iz njegovih očiju tinjala velika zahvalnost.

Poklon sugrađanina

Pomoć Draganu Baborgiću u hrani i kućnoj hemiji je preko "Vesti" poslao i Slobodan Popović iz Kosovske Mitrovice. Pisanje "Vesti" o ovom siromašnom i zaboravljenom čoveku je dirnulo i kosovskog ministra za povratnike i zajednice Dalibora Jevtića, koji je naložio da mu se napravi kuća. Kamen temeljac trebalo bi da uskoro bude postavljen, zbog čega je Dragan presrećan.

- Hvala vam puno. Hvala od srca. Nek je Bog čuva. Ovaj dar će mi i te kako dobro doći da imam za ono najosnovnije - poručio je kratko Dragan, dobročiniteljki iz Nemačke, koja je odlučila da mu na ovaj način pruži ruku spasa.


Draganova porodica, nekada ugledna u Prizrenu, sada je razvejana svuda po Srbiji, tako da njemu nema zaista ko da pomogne. Dobroćudni starosedelac ovog grada, doskora je živeo samo sa teško bolesnom sestrom Vesnom, koja se sada nalazi u rehabilitacionom centru Gornja Toponica. Dragan, koga smo zatekli u kući, koja se obrušava i jedva drži na spoljnim zidovima, dok je sa unutrašnje strane utonula gotovo do zemlje, u ulici Medina, nikada nije odlazio iz Prizrena.


- Odavno živim ovako. Tačnije, od kada mi je otac umro. Komšije mi nešto daju kada imaju, a kada nemaju oni, nemam ni ja, pa se snalazim kako znam i umem. Najteže mi je što mi sestra nije tu, jer nemam sa kim da razgovaram, a čamotinja je sama po sebi mnogo teška - ispričao je Dragan Babarogić, tokom emotivnog susreta sa reporterima "Vesti" u osunčanom Prizrenu, jer mu retko ko dolazi na vrata.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Hram niče iz pepela
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online