Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 30.06.2013.
05:21
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A. Čukić A

Obnovljen deo opreme

Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" u Novom Beogradu, prosleđeno je 100 evra, deo donacije od ukupno 550 evra anonimne donatorke iz Rima, koja je pomoć uputila na 11 adresa štićenika Humanitarnog mosta. Ovaj dar, Gordana Spasić, glavna sestra mlečne kuhinje Instituta za majku i dete, iskoristila je za kupovinu neophodne opreme, kako bi mali pacijenti ove eminentne zdravstvene ustanove imali dobro pripremljene i zdrave obroke, dok provode dane u bolničkoj postelji.

Hvala od srca: Gordana Spasić, glavna sestra mlečne kuhinje
 

- Pre svega, želim još jednom da se zahvalim toj dobroj dami koja je poželela da nam pomogne u nabavci novije opreme za našu kuhinju. Za ovaj prilog uspeli smo da kupimo dve nove velike šerpe, blender, kuvalo za prokuvavanje vode i dasku za sečenje. Kad vam kažem da nam je i to bilo neophodno, onda možete i sami da zamislite u kakvom smo problemu, pošto je to ono najosnovnije što bi trebali da imamo u kuhinji - rekla je Gordana Spasić i dodala:

Kontakt

 

Poštovani čitaoci, ukoliko želite da pomognete da mlečna kuhinja Instituta za majku i dete u Novom Beogradu dobije mašinu za pranje flašica, u kontakt možete stupiti sa glavnom sestrom mlečne kuhinje, Gordanom Spasić. Njen telefon je: +381 64 29 73 048. Kao i uvek, na usluzi vam je i Redakcija našeg lista.

- Istina, nama je još gorući problem mašina za pranje flašica. Bebe se hrane više puta dnevno, pa se tokom dana opere i do 700 flašica. Nažalost, žene zaposlene u kuhinji to sve rade ručno, četkama, u klasičnoj sudoperi. To sve traje satima, čak pet puta duže nego uz pomoć mašine, pod temperaturom koja je gotovo nepodnošljiva za bilo koga ko pere posude. Cene ovih mašina variraju između 5.000 i 7.000 evra.

Zato smo se za pomoć obratili plemenitim čitaocima "Vesti" koji često pomažu našu zdravstvenu ustanovu. Bili bismo presrećni kada to ne bi bilo tako, ali nažalost, stanje u državi je takvo da novca za zdravstvo često ne bude, pa moramo da se snalazimo kako znamo i umemo. Uprkos svemu, ponosni smo na rezultate lečenja dece koje postiže naša ustanova, ali verujte da nam je iz dana u dan teže da održavamo sve na visokom nivou.


Ono što je, takođe, važno znati jeste i to da flašice posle pranja obavezno idu na sterilizaciju, ali bi efikasnost i bezbednost bili na mnogo višem nivou da imaju mašinu za pranje posuda iz kojih mališani piju mleko. Na meniju mlečne kuhinje nalaze se i razne dijete za mališane koji imaju problema sa metabolizmom. Hrana mora da bude bakteriološki ispravna i ukusna za šta je potrebna i adekvatna oprema, koja je pored mašine za pranje flašica isto toliko potrebna ovom odeljenju Instituta za majku i dete.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prijatelji za prijatelje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online