Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Dobili pristojan krov nad glavom

Bračni par Lazar i Božana Mrđa sa svojih petoro dece iz Petrovog Gaja, kod Prijedora, nedavno su se uselili u montažnu kuću, koju im je poklonila holandska humanitarna organizacija Moji bližnji.

Ispred novog doma
 



Porodica Mrđa, koja teško živi, sada bar ima pristojne uslove za život, kuću sa dve sobe, dnevni boravak, kuhinju, kupatilo i hodnik.


- Ova kuća mi znači sve ono što sam čekao ceo život, sreću, toplinu, dom. Zahvalnost dugujem humanitarnoj organizaciji Hljeb života, preko koje su Holanđani saznali za nas, pomogli nam i dali ovu kuću - kaže glava porodice Lazar Mrđa, koji je do skoro sa porodicom živeo u drvenoj šupi, a u kojoj im se rodila najmlađa kćerka Nikolina, koja ima 13 meseci. Za osnovne potrebe svoje porodice Lazar zarađuje tako što leti radi u poljoprivredi, a zimi cepajući drva. Iako je veoma vredan, teško mu je da nađe stalno zaposlenje, a sve teže i posao za nadnicu.

IZ DREVNE ŠUPE U MONTAŽNU KUĆU: Porodica Mrđa
 


- Sve je to slabo, ali šta ću kad nema bolje. Dečji dodatak je 300 maraka, ali troje od petoro dece nam ide u školu, a znate šta sve za školarca treba - tvrdi Lazar.


Akcija da se Mrđama obezbedi krov nad glavom, započeta je 2010. godine. Prvo je holandska humanitarna organizacija Moji bližnji kupila komad zemlje na kojem je kuća, da bi naredne godine uspeli da oforme temelj, a ove, konačno, montiraju i završe kuću.


- Jedino što nedostaje jeste priključak za struju. Od Centra za socijalni rad dobili smo obećanje da će oni to obezbediti. Treba spomenuti i gospodina Gavranovića. On je donirao kuhinju za Mrđe, a opština Prijedor se uključila sa 1.000 KM pomoći da se završni radovi na kući privedu kraju - rekao je predsednik organizacije Hljeb života, Danko Maležević.
 

Nastavljaju humanu misiju

 

Predstavnici holandske humanitarne organizacije Moji bližnji su sa ljudima iz organizacije Hljeb života i ove godine obišli nekoliko socijalno ugroženih porodica sa područja Prijedora bez adekvatnog krova nad glavom kako bi u narednom periodu još omoguće da oseti pravu toplinu porodičnog doma.

 

POZIV DONATORIMA  

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.  

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Svaka pomoć mnogo znači
HUMANITARNI MOST Nema zime za Marjanoviće
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online