Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 16.05.2013.
12:01
Lj. M. - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić A

Osetljiva na tuđe nedaće

Dugogodišnja dobrotvorka i čitateljka "Vesti" Dosta Miki Bauer iz Frankfurta, rođena i odrasla podno Kozare, uvek se trudi da pomogne ljudima u nevolji. Praznici su posebna prilika kada nastoji da im ulepša ove značajne dane kako bi oni koji nemaju od koga šta da dobiju, osetili radost darivanja, pažnje i ljubavi.

Voli da obraduje i pomogne: Dosta Miki Bauer

Tako je nedavno ova žena dobrog srca preko udruženja Pomoć deci sveta pred vaskršnje praznike u Potkozarje poslala 250 evra. Preko ovog udruženja organizovala je i malu akciju pomoći za Stevu Podunavca iz izbegličkog naselja Stari voćnjak kod Prijedora, pa je tako ukupno prikupljeno još 70 evra, što ukupno čini 320 evra. Od tog novca, Zorici i njenoj kćerki Jeleni Jorganović iz sela Šehovci kod Mrkonjić Grada, namenila je 150 evra.


- Žao mi je male Jelene koja sada završava šesti razred. Ostala je bez oca i sa majkom živi bez ikakvih primanja. Posebna priča je to što ona iz sela Šehovci ide u školu koja je udaljena 18 kilometara od Mrkonjića. Posle pogibije hranioca porodice, kuća im je ostala nedovršena i nije ni blizu onoga što bi se moglo nazvati udobnim domom. Živi izuzetno teško, bez ikakve pomoći... - kaže Dosta Miki Bauer posebno osetljiva na nedaće, jer ih je i sama dosta iskusila u životu.

Lista dobrotvora

Pored udruženja Pomoć deci sveta i Doste Miki Bauer koja je za Stevu Podunavca sama darovala prilog, na listi donatora su i dr Mihailo Rundo, Regina Senkel, Kaja Džemail, Inge i Rudi Koslek, Željka Đurić, Vojislav Belenešković, Margita Mačak, Ljubica Skrepničuk i Zora Jelušić.

Prošlog leta kada je bila u rodnom kraju obišla je i neke svoje štićenike, iako i sama teško hoda, a posebno se sažalila na starinu Stevu Podunavca koji živi sam bez igde ikoga u kontejneru. Njemu je uputila 120 evra.

Nije zaboravljen: Stevo Podunavac
 

- Znajući da je Steva sam i da nije uspeo da ostvari svoje pravo na penziju od države Hrvatske iz koje je tokom akcije "Oluja" proteran, srce mi se svaki put stegne. Nema ni vodu, pa bih rado da mu pomognem da sebi iskopa bunar, kako ne bi nosio vodu iz komšiluka - ispričala je Dosta Bauer.

Jovo Solar

Ova humana žena našla je načina da pošalje za Vaskrs i 50 evra porodici Jove Solara iz Jelićke kod Prijedora, koji ima četvoro male dece. Jova nema nikakvih primanja i bavi se poljoprivredom.


- Dečici svašta treba, a pogotovo onima koji idu u školu. Kod Solara je troje školske dece, pa možete i sami zamisliti koliko im treba. Osim toga, sa njima živi i Jovina majka i to je sedmočlano domaćinstvo koje Jova prehranjuje od sezonskog rada. Teško je to, jer i zimi treba jesti, a tada se skoro ništa zaraditi ne može - rekla je Dosta Bauer.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Bez lekova se ne može
HUMANITARNI MOST Biće za topliju odeću
HUMANITARNI MOST Uvek spremna da pomogne
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online