Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 23.09.2013.
12:01
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić A

Srce kuca za nevoljnike u otadžbini

Dosta Miki Bauer, koja živi više od 40 godina u Frankfurtu, rodom iz Omarske pod Kozarom, poslala je u rodni kraj 800 evra, od kojih je ukupno 500 evra namenila njenim štićenicima na području Prijedora, a ostatak za troje štićenika Humanitarnog mosta. Ova nadasve humana žena poslala je i 570 evra za svoje štićenike u Srbiji.

Zahvalni: Jovo Solar sa majkom, suprugom i decom
 


- Poslednja želja moje prijateljice nemačkog porekla, Gisele Tetzner na bolesničkoj postelji bila je, da joj kada umre prijatelji i poznanici ne donose cveće, nego da umesto toga daju novac meni, kako bih ga podelila u humanitarne svrhe. To je za mene veliko poštovanje i čast. Iskreno rečeno, taj gest me obradovao i rastužio u isti mah - kaže kroz suze, mekog i osetljivog srca Dosta Miki Bauer dodavši da se potrudila da novac podeli pre svega po potrebama i prioritetima:


- Ko je u lošijoj materijalnoj ili zdravstvenoj situaciji, njima sam namenila malo više, a manje ugroženima po tom pitanju i nešto manju novčanu sumu.

Desa Solar

Tako je Dosta za Jovu Solara iz Jelićke, koji ima četvoro maloletne dece, poslala 50 evra, a još 50 evra za njegovu bolesnu majku, koja je nedavno podvrgnuta hirurškom zahvatu. Zatim je 150 evra namenila majci i ćerki, Jeleni i Zorici Jorganović iz Mrkonjić Grada, koje žive bez ikakvih primanja. Mislila je Dosta i na nepokretnu Stoju Buvač iz Omarske, kojoj je uputila 100 evra, a u Banjaluku za tri mladića paraplegičara takođe po 100 evra. Po 50 evra dobiće starine Ljeposava Gvozden iz Donjeg Volara, Stevo Podunavac iz izbegličkog naselja Gornji Garevci kod Prijedora i Ranko Majstorović iz Omarske.

- Žao mi je dečice Jove Solara, kojima roditelji ne mogu baš puno toga da pruže. Kako je sada njih troje krenulo u školu, sigurno im svašta treba. Jovine bolesne majke Dese mi je žao na drugi način, pošto je bolesna, a nema nikakvih primanja, kao ni penzije - rekla je Dosta Miki Bauer.

Nastavljaju se uručenja

Reporteri "Vesti" će narednih dana nastaviti da uručuju priloge Doste Miki Bauer iz Frankfurta, onima kojima ih je namenila. Susrete sa štićenicima će, takođe, verno zabeležiti, o čemu će njihova dobročiniteljka moći da pročita u nekom od narednih izdanja našeg lista.

Novopristigle donacije ove humane žene velikog srca i osećaja za tuđu muku, bedu i neimaštinu, bile su povod da u prijedorskoj bolnici posetimo Desu Solar i uručimo joj dar njene dobrotvorke u bolesničkoj postelji.


- Hvala toj divnoj ženi koja je mislila na mene i moje unučiće. Nije mi toliko žao sebe, imam već 70 godina, ali mi je žao mojih unučića, kojima pružam ljubavi i pažnje koliko više mogu, ali im ni čokoladu ne mogu kupiti, teško je to. Oni se brinu za mene, jer su navikli da sam uz njih da ih čuvam, pazim i mazim. Najmanja unuka, koja ima tri godine, stalno pita kada ću doći kući iz bolnice i šta mene toliko boli kad sam tako dugo u bolnici? I kod kuće stalno pita šta mi je i boli li me šta kada ležim? Deca znaju i osećaju sve i mnogo više nego što mi odrasli možemo i da pretpostavimo - kaže Desa.


Njen sin Jovo, kome je Dosta poslala 50 evra, zahvalio se i rekao da je sa humanim ljudima sve lakše. Pomoć smo mu uručili kada je majku izvodio iz bolnice.


- Hvala na ovoj pomoći. Uz poljoprivredu i stočarstvo kojim se bavim, pomoć dobrih ljudi mnogo znači. Posebno sada, kada treba decu spremiti za školu, što mnogo košta - zaključio je Jovo.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Svakome malo duše i ljubavi
HUMANITARNI MOST Nejako telo, veliko srce
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online