Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Ni ovi praznici bez darova

Svjetlani Kljaić iz Sključana, kod Kozarske Dubice, ekipa "Vesti" uručila je praznične poklone. Sto dolara stiglo je od Rajke Tarlać i njenih prijatelja iz Sidneja, a 50 od naše čitateljke iz istog australijskog grada koja se potpisala teta Milka J.

Obradovane: Svjetlana i Jovan Kljajić
 


Ova darovi za Svjetlanu, čija primanja za tuđu njegu i pomoć su simbolična, velika su pomoć, i mlada nepokretna samohrana majka ne zna kako bi novac podelila na brojne neizmirene obaveze i podmirenje svakodnevnih potreba.


- Hvala divnoj ženi Rajki Tarlać koja me prošlog leta posetila i uručila mnogo darova meni i mojoj ćerkici Jovani. Hvala joj što nas se setila baš za praznike kada svaki čovek, a posebno siromašan poželi da ima bar približno koliko i oni iz njegovog okruženja. Naravno, neizmerno sam zahvalna i Rajkinim prijateljima i teta Milki iz Sidneja - rekla je Svjetlana, koju smo zatekli prehlađenu i prilično iscrpljenu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Od kašlja i prehlade koja je drži već mesec dana, Svjetlana je teško mogla da govori, ali imala je potrebu da razgovara, jer kako vreme prolazi od preživljene teške bolesti i buđenja iz kome sve je manje onih koji je posećuju, a s kojima je odrasla i završila Gimnaziju.


- Nešto od ovog novca moram ostaviti i za Jovanin sedmi rođendan, 19. januar, da joj priuštim lepu tortu. Jovana to zaslužuje po svojim rezultatima u učenju i primernom vladanju u školi, ali i na svim drugim mestima. Samo je kod kuće nestašna i razmažena. Verovatno ovde oseća najveću ljubav, pa samim tim i slobodu da ispolji potpuno svoju dečju prirodu, ponekad i svadljivu. Njena baka joj to, zbog okolnosti u kojima odrasta, previše popuštamo i sve želje ispunjavamo. Svesne smo i da dete ne treba sputavati. Malo nam se to obija o glavu, ali šta bismo bez nje baš takve, pune životne energije - kaže Svjetlana, koja je Jovanu rodila dok je bila u stanju kome.


Njen osećaj u nogama je, kaže, bolji nego prošle godine u ovo vreme i ona, kao veliki optimista, veruje da će ponovo moći da hoda, makar i uz pomoć štapa:


- Sada uspevam da se na noge oslonim i duže ostanem u tom položaju, tako da sam ubeđena da ću u skoroj budućnosti moći da napravim i prvi korak.
 

Hvala svima

Svjetlana Kljaić zamolila nas je da prenesemo svim njenim donatorima želje da ih u ovoj godini zdravlje i sreća prate i da su oni najzaslužniji što nije zavšila u postelji kao biljka. Oni su joj svojom nesebičnom pomoći omogućili lečenje, fizikalne terapije, bodrili je da ne posustane, a Jovani pružili sve ono što je ona želela, a nije mogla.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST U mislima dobrih ljudi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online