Ni ovi praznici bez darova

Obradovane: Svjetlana i Jovan Kljajić
 


Ova darovi za Svjetlanu, čija primanja za tuđu njegu i pomoć su simbolična, velika su pomoć, i mlada nepokretna samohrana majka ne zna kako bi novac podelila na brojne neizmirene obaveze i podmirenje svakodnevnih potreba.


- Hvala divnoj ženi Rajki Tarlać koja me prošlog leta posetila i uručila mnogo darova meni i mojoj ćerkici Jovani. Hvala joj što nas se setila baš za praznike kada svaki čovek, a posebno siromašan poželi da ima bar približno koliko i oni iz njegovog okruženja. Naravno, neizmerno sam zahvalna i Rajkinim prijateljima i teta Milki iz Sidneja - rekla je Svjetlana, koju smo zatekli prehlađenu i prilično iscrpljenu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Od kašlja i prehlade koja je drži već mesec dana, Svjetlana je teško mogla da govori, ali imala je potrebu da razgovara, jer kako vreme prolazi od preživljene teške bolesti i buđenja iz kome sve je manje onih koji je posećuju, a s kojima je odrasla i završila Gimnaziju.


- Nešto od ovog novca moram ostaviti i za Jovanin sedmi rođendan, 19. januar, da joj priuštim lepu tortu. Jovana to zaslužuje po svojim rezultatima u učenju i primernom vladanju u školi, ali i na svim drugim mestima. Samo je kod kuće nestašna i razmažena. Verovatno ovde oseća najveću ljubav, pa samim tim i slobodu da ispolji potpuno svoju dečju prirodu, ponekad i svadljivu. Njena baka joj to, zbog okolnosti u kojima odrasta, previše popuštamo i sve želje ispunjavamo. Svesne smo i da dete ne treba sputavati. Malo nam se to obija o glavu, ali šta bismo bez nje baš takve, pune životne energije - kaže Svjetlana, koja je Jovanu rodila dok je bila u stanju kome.


Njen osećaj u nogama je, kaže, bolji nego prošle godine u ovo vreme i ona, kao veliki optimista, veruje da će ponovo moći da hoda, makar i uz pomoć štapa:


- Sada uspevam da se na noge oslonim i duže ostanem u tom položaju, tako da sam ubeđena da ću u skoroj budućnosti moći da napravim i prvi korak.
 

Hvala svima

Svjetlana Kljaić zamolila nas je da prenesemo svim njenim donatorima želje da ih u ovoj godini zdravlje i sreća prate i da su oni najzaslužniji što nije zavšila u postelji kao biljka. Oni su joj svojom nesebičnom pomoći omogućili lečenje, fizikalne terapije, bodrili je da ne posustane, a Jovani pružili sve ono što je ona želela, a nije mogla.

2024 © - Vesti online