Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 15.01.2013.
12:01
S. Aleksendrić - Vesti - Foto: A

Vrati nam se, anđele maleni!

Četvorogodošnja Anđela Trišić iz Magnojevića Srednjeg kod Bijeljine, koja je od Uskrsa prošle godine u budnoj komi, nije svesna koliko dobrih ljudi širom sveta podržava borbu njenih roditelja da ona pobedi bolest i nastavi život tamo gde je stao.

Nastavlja lečenje: Anđela Trišić
 

Ta briga traje do leta, kada je objavljen apel za pomoć u njenom lečenju, na koji su se odmah odazvali naši čitaoci iz celog sveta obezbedivši joj boravak na Univerzitetskoj klinici u Erlangenu, pa do danas kada pomno prate ima li znakova poboljšanja.


Ovih dana Anđeli su stigle četiri vredne donacije iz Kanade. Na adresu njenih roditelja Miroslava i Mirjane Trišić, 300 evra poslalo je Kolo srpskih sestara iz Kanade, a anonimna dobrotvorka poslala je 150 evra.
 

Što oči ne vide, duša oseća

Za novogodišnje i božićne praznike jelka je u domu Trišića bila okićena baš kao i ranijih godina, kada je Anđelu pod njom čekalo mnogo lepih darova kojima se kao i svako dete radovala. Sve to sada ne može da vidi, ali može da oseti, veruju Anđelini brižni roditelji koji su i za njen četvrti rođendan, pre par meseci, spremili tortu i poklončiće.
- Što oči ne vide, duša oseća, moje dete je živo i u mojoj kući će se praznici obeležavati, skromno, ali dostojanstveno - kaže Miroslav Trišić.

Istovremeno u beogradsko Dopisništvo "Vesti" čekove od po 50 kanadskih dolara poslali su Koviljka i Sretko Šljivar iz Toronta, kao i Zora Tiljak, takođe iz ovog grada u Kanadi, a na inicijativu Đorđa Čordaševića koji je u više navrata slao vredne novčane priloge svojoj malenoj zemljakinji. Ovaj penzioner iz Toronta, rodom iz Bijeljine, pobrinuo se da čekovi njegovih prijatelja bezbedno stignu do beogradskog Dopisništva "Vesti", uz molbu novinarima Humanitarnog mosta da ih uruče Trišićima i prenesu želje darodavaca i njegove lične za brzo buđenje uspavane devojčice.


- Hvala dobrim ljudima što nas nisu zaboravili i što su svesni da naša borba još traje i da je neizvesno koliko će još trajati. Ne krijem da nam je pomoć dobrodošla. Anđeli svakog dana dolazi fizioterapeut koji redovno vežba sa njom da mišići ne bi atrofirali. Ovih dana odlazimo u Bijeljinu na kardiološki pregled, a već krajem meseca moramo ponovo u banju. Sa nestrpljenjem očekujemo april, kada je zakazan kontrolni pregled na Univerzitetskoj klinici u Erlangenu. Nadamo se da će lekari biti zadovoljni postignutim rezultatima. Meni se čini da već mogu da uočim mali napredak, ali ipak neka oni kažu svoje... Kao roditelj možda sam pristrasan, a sa druge strane možda baš ja, jer smo izuzetno vezani, mogu da osetim da je mom anđelu bolje, da ima nade da se vrati u realni svet - kaže Miroslav Trišić.


Sa nestrpljenjem proleće očekuju i svi oni koji već mesecima sa stranica Humanitarnog mosta prate sudbinu ove devojčice, verujući poput njenih roditelja da nade ima i da Anđela zaslužuje šansu da pobedi bolest.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Mali pomaci bude veliku nadu
HUMANITARNI MOST Počinjemo život ispočetka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online