Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 06.01.2013.
05:10
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: A

Neka raste snažan kao čelik

Plemenita čitateljka "Vesti" Dragana Vujić iz Salcburga posetu zavičaju iskoristila je da uoči praznika sa roditeljima Nevenkom i Grozdanom Kovačević poseti u Prijedoru malog Nikolu Dunovića i uruči mu 815 evra i vredne darove.

Siguran zagrljaj: Dragana Vujić sa Nikolom i Goranom Dunovićem
 


Dragana je u Salcburgu među svojim kolegama iz firme "MAYER&CO" nedavno pokrenula akciju i prikupila 615 evra za dečaka čija je hrabra majka Jelena Trikić, da bi ga donela na svet, rizikovala život odbivši da prima citostatike. Toj donaciji ova humana žena i njen otac Nevenko dodali su po 100 evra.
 

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Uoči polaska na put, a Dragana je rodom iz Laktaša, potrudila se kao prava majka da kupi za Nikolu sve što mu je potrebno ne samo sada, nego i kada bude malo stariji. U nekoliko ogromnih kesa našlo se sve - od flašica, pelena, odeće i kozmetike za bebe do vreće za spavanje i svečane košulje sa prslučetom. Mislila je naša čitateljka, koja već dve decenije živi u Austriji, baš na sve.

- Svi u mojoj porodici redovno čitaju "Vesti" i od prvog teksta o sudbini Jelene Trikić i njenog sina bili smo dirnuti i želeli smo da pomognemo. Inače, godinama podržavamo humanitarne akcije "Vesti", ali pomažemo i kada na drugi način saznamo da je neko u nevolji - istakla je Dragana.

Čvrst oslonac: Dragana Vujić sa Stefanom i Tamarom Kragović, te bakom Nadeždom
 


Kaže da joj nije bilo teško da organizuje humanitarnu akciju za Nikolu jer su se njene kolege rado odazvale i podržale je. To ju je još više motivisalo da dođe u Prijedor i lično njegovoj porodici uruči donaciju.

Ponosna na svoje štićenike

 

Boraveći u otadžbini Dragana Vujić je u Kuzminu posetila i darovima obradovala svoje štićenike 14-godišnju Tamaru i 16-godišnjeg Stefana Kragovića, izbeglice sa Kosova, koji žive sa bakom Nadeždom. Otac im je umro, a majka ih je napustila i odavno se za njih ne interesuje. Baka se muči da sa skromnom penzijom od 100 evra prehrani unuke.


- Od poznanika sam saznala za njihove nevolje. Moji roditelji i ja im već četiri godine pomažemo da završe školu. Kuća im je bila stara i puna vlage, pa smo im pomogli da je malo srede. Pre dve godine bili su naši gosti u Salcburgu, poneli su mnogo lepih utisaka, a mi smo ponosni na svoje štićenike jer su odlikaši - kaže Dragana Vujić, verujući da još ima ljudi koji bi voleli da im pomognu.

Nikola je dobio i poseban, simboličan dar, pet metalnih konvertibilnih maraka koje se daju dečaku da bude čvrst i jak kao metalni novac.
Draganin otac Nevenko, koji je četiri decenije proveo u Austriji i tamo stekao i penziju, dodao je da su svi imali veliku želju da dođu i posete porodicu Dunović.


- Doći ćemo ponovo i sve što bude u našoj mogućnosti učinićemo za Nikolu. Kad god budem u rodnom kraju potrudiću se da vidim ovog dečaka, voleo bih da ga posetim za rođendan, ali i u drugim prilikama. Samo da nam Nikola bude živ i zdrav - poželeo je Nevenko Kovačević.


Goste su dočekali roditelji Gorana Dunovića i Nikolina tetka Sanja koja je često mora da obilazi svog mezimca, jer mu se očigledno nije spavalo. Kao da je osetio drage posetioce.
Njegov otac Goran, inače prosvetni radnik, nije mogao da izbegne obaveze na poslu pred kraj prvog polugodišta, pa je stigao kući kada su se gosti spremali da krenu, čekajući još samo njega da upoznaju.


- Hvala ovim plemenitim ljudima na pomoći koju su doneli za mog sina - rekao je Goran, nadajući se da će prilikom nekog narednog susreta imati više vremena za druženje i upoznavanje.


I Nikolina tetka Sanja, koja sa mnogo ljubavi brine o njemu, zahvalila se novim prijateljima iz Salcburga na vrednoj pomoći i poseti koja je unela malo radosti u dom gde još vlada velika tuga za Jelenom koja je tako kratko uživala u radostima majčinstva.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nikola je svima zarobio srca
HUMANITARNI MOST Dragana obradovala Nikolu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online