Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 16.10.2013.
12:00
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Vesti A

Slavlje bez muzike i veselja

Nedavno smo pisali o prispeću donacija za malenog Nikolu Dunovića iz Prijedora, među kojima su darovi Nine Ljiljak iz Melburna od 200 dolara, bake Vide iz Adelejda od 100 dolara, kao i 50 evra Dese Međed iz Halmstada, koje su na taj način poželele da mu čestitaju prvi rođendan. Pristigli darovi bili su povod da reporteri "Vesti" prisustvuju slavlju mališana, kako bi mu ujedno uručili i čestitke dobrotvorki.

U NARUČJU VOLJENIH: Nikola Dunović sa bakom, dekom i tatom
 

Tom prilikom saznali smo da je na ovog lepog i naprednog mališana mislila i Dragana Vujić iz Austrije koja je sa sinom Miljanom na kućnu adresu Dunovića poslala 200 evra kao i lepu čestitku.

Radost i tuga u isti mah

 

- Radi unuka ovo je za nas bio radostan dan, a radi kćerke, težak i bolan. Voleli bismo da je Jelena tu, i da je dočekala prvo slavlje svog sina, ali eto, sudbina je tako htela i mi tu ništa ne možemo da promenimo - rekao je tiho Jelenin otac Vladimir Trikić.

 

Uskoro i godišnjica

 

Nikolina majka Jelena Trikić (32) je, podsećanja radi, zbog želje da se ostvari kao majka, uprkos teškoj bolesti odbila da nastavi lečenje citostaticima, zbog čega je svesno žrtvovala svoj život za sina. Umrla je 18. novembra prošle godine, kada je Nikola imao nešto više od mesec dana. Za to kratko vreme koliko je provela sa njim, kroz zagrljaje i poljupce, udahnula mu je što je više mogla svoje ljubavi. Sahranjena je u Drvaru gde žive njena majka Milkica, otac Vladimir i sestra Vlatka. Porodice Trikić i Dunović na groblju Spasovina u Drvaru, 16. novembra, obeležiće godišnjicu od Jelenine prerane smrti.

Skromno rođendansko slavlje porodice Dunović i Trikić obeležile su uz užu rodbinu i prijatelje na Miholjdan, 12. oktobra. Nikola je tada i kršten u manastiru Klisina kod Prijedora. Otac Goran kaže da su se mnogi setili rođendana njegovog sinčića. Čestitke dečaku, sinu Jelene Trikić - majke hrabrost, koji je Dunovićima velika radost ali i uteha, počele su da stižu još dan pre nego što je Nikola protekle godine došao na svet.


- Čestitke su stizale putem interneta, ali i meni na telefon. Najčešće su to bili naši poznanici. Bilo je i ljudi iz inostranstva koji su i ranije Nikoli slali pomoć. Između ostalih stigla je i čestitka predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, što nas je pomalo iznenadilo. Svima se zahvaljujem od srca, a posebno onima, koji su našem Nikoli za rođendan poslali i darove kao što su Nina Ljiljak, baka Vida, Dragana Vujić sa sinom Miljanom i Desa Međed. Mnogo su nas obradovali svojom pažnjom, a pre svega toplinom. Uvek će biti naši dragi i dobrodošli gosti, kad god budu to poželeli - rekao je otac Goran.


Nikola već korača, ali još ne u potpunosti samostalno. Izgovara poneke reči, zdrava je vedra i napredna beba. Nasledio je crte od oba roditelja, ali od samog rođenja na njemu su najupečatljivije krupne plave oči, kakve je imala njegova majka. Nikola je rođen tačno u 11 časova, a proslava je bila simbolična i tiha, jer od Jelenine smrti još nije prošla godina.


- Rođendan nije onakav kakav bi trebalo da bude. Nema muzike i veselja, pošto nije prošla godišnjica Jelenine smrti. Zbog deteta smo morali da ga obeležimo, pa makar i na ovakav način. On nije kriv za tešku sudbu njegove majke, a moje voljene supruge - kazao je Goran i dodao da je jedna od Nikolinih torti, zelena, baš onakva kakva je Jelena želela da bude - sa motivima iz crtanog filma.


Tokom proslave najteže je bilo Jeleninoj majci Milkici Trikić.


- Ovo je bio veoma tužan dan zbog smrti moje kćeri, ali srećna sam što imamo Nikolu. Radujem se svakom njegovom dolasku kod nas u Drvar. Istina, u mom srcu i duši bol će ostati zauvek, jer sam izgubila svoje milo čedo. Ne znam šta bih dala da je ona među nama... - rekla je Milkica i dodala da se trudi da ne pokvari proslavu.


Suze, uprkos svim naporima, nije mogla da zadrži.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nikola je svima zarobio srca
HUMANITARNI MOST Prvo slavlje bez majke
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online