Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 04.12.2012.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: A

Molitve za Danijelu iz dubine duše

Daleko u Australiji srce jedne bake zakucalo je jače, dirnuto tragičnom sudbinom 19-godišnje mlade majke Danijele Kovačević iz Inđije, koja je u stanju budne kome usled komplikacija nastalih posle porođaja.

Leči se u Slankamenu: Danijela Kovačević

Svesna teške situacije u kojoj se nalazi njena porodica, plemenita čitateljka "Vesti" Anđelka Đurović iz Sidneja, odlučila je da im pomogne donacijom od 200 australijskih dolara. Uz novčani prilog stiglo je i dirljivo, iskreno pismo.


"Molimo boga da ustaneš. Tvoj blagoslov su tvoji roditelji koji paze na tebe i malu Mariju. Šaljemo ti svu pozitivnu energiju i molitve iz dubine duše da se što pre oporaviš", napisala je baka Anđelka u svoje i u ime svoje porodice.


Ovaj prilog biće u najskorije vreme uručen Đorđu Kovačeviću, Danijelinom brižnom ocu, koji predano brine o bolesnoj ćerki i dvoipogodišnjoj unučici Mariji. Nije mu lako, jer Danijela nije svesna okoline, čak ni toga da pored nje raste ćerkica. Samo ponekad zaplače...


Mlada žena je na rehabilitaciji u Slankamenu, a zbog toga što ne postoji šifra njene bolesti na listi Zdravstvenog fonda Republike Srbije, sve troškove od oko 1.000 evra mesečno, pokrivaju njeni roditelji, kao što smo ranije pisali.


Majka i otac čine sve da joj pomognu. Njene nalaze poslali su jednoj poznatoj klinici kraj Štutgarta, a od pedantnih Nemaca ubzo im je stigao odgovor da dovedu Danijelu kako bi obavili kompletnu analizu i pristupili rehabilitaciji sa velikim šansama na pozitivan ishod.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Samo za prvu terapiju, koja traje između šest i osam nedelja, neophodno je 60.000 evra.


Najveća očekivanja imali su od učešća u humanitarnom TV-šou "Plesom i igrom do snova". Par koji je učestvovao u Danijelino ime odneo je pobedu, odnosno nagradu od oko 40.000 evra. Televizija Pink je, kako kaže Danijelin otac, uplatila tek polovinu sredstava. Kada bi dobila sav iznos i njene šanse da ode u Štutgart bile bi veće.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Kao dar sa neba
HUMANITARNI MOST Za topao dom i punu trpezu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online