Utorak 04.12.2012.
12:01
S. A. - Vesti - Foto:

Molitve za Danijelu iz dubine duše

Leči se u Slankamenu: Danijela Kovačević

Svesna teške situacije u kojoj se nalazi njena porodica, plemenita čitateljka "Vesti" Anđelka Đurović iz Sidneja, odlučila je da im pomogne donacijom od 200 australijskih dolara. Uz novčani prilog stiglo je i dirljivo, iskreno pismo.


"Molimo boga da ustaneš. Tvoj blagoslov su tvoji roditelji koji paze na tebe i malu Mariju. Šaljemo ti svu pozitivnu energiju i molitve iz dubine duše da se što pre oporaviš", napisala je baka Anđelka u svoje i u ime svoje porodice.


Ovaj prilog biće u najskorije vreme uručen Đorđu Kovačeviću, Danijelinom brižnom ocu, koji predano brine o bolesnoj ćerki i dvoipogodišnjoj unučici Mariji. Nije mu lako, jer Danijela nije svesna okoline, čak ni toga da pored nje raste ćerkica. Samo ponekad zaplače...


Mlada žena je na rehabilitaciji u Slankamenu, a zbog toga što ne postoji šifra njene bolesti na listi Zdravstvenog fonda Republike Srbije, sve troškove od oko 1.000 evra mesečno, pokrivaju njeni roditelji, kao što smo ranije pisali.


Majka i otac čine sve da joj pomognu. Njene nalaze poslali su jednoj poznatoj klinici kraj Štutgarta, a od pedantnih Nemaca ubzo im je stigao odgovor da dovedu Danijelu kako bi obavili kompletnu analizu i pristupili rehabilitaciji sa velikim šansama na pozitivan ishod.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Samo za prvu terapiju, koja traje između šest i osam nedelja, neophodno je 60.000 evra.


Najveća očekivanja imali su od učešća u humanitarnom TV-šou "Plesom i igrom do snova". Par koji je učestvovao u Danijelino ime odneo je pobedu, odnosno nagradu od oko 40.000 evra. Televizija Pink je, kako kaže Danijelin otac, uplatila tek polovinu sredstava. Kada bi dobila sav iznos i njene šanse da ode u Štutgart bile bi veće.

2024 © - Vesti online