Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 30.11.2012.
12:01
B. Grujić - Vesti - Foto: A

Zoro na salašu u Gradini

Legendarni Zoro, misteriozni junak maskiran u crnu odeću, lica zaklonjenog maskom, štitio je i pomagao siromašne, kaže legenda. Možda je u njemu video uzor i naš čitalac iz Sidneja koji je poželeo da ostane skriven iza ovog imena ili nadimka kad je odlučio da pomogne jedanaestočlanoj porodici Hegediš.

Rešen veliki problem: Ruža i Andrija Hegediš
 

A silni problemi zaokupili su Ružu i Andriju Hegediš, koji žive na malenom salašu u Gradini, nadomak Sombora, tako da su prispeće 200 australijskih dolara zagonetnog donatora doživeli kao neočekivanog dara s neba.


- Veliku zahvalnost dugujemo i ovom nepoznatom darodavcu iz daleke Australije, ali i našim prijateljima iz Humanitarnog mosta "Vesti" - rekao je našim reporterima Andrija Hegediš, glava siromašne, ali složne i izuzetno poštene porodice iz somborskog predgrađa i nastavio:

Popravićemo kupatilo: Andrija Hegediš

- Ne bih želeo nijednog trena da ove moje reči zazvuče kao neka kuknjava, ali zaista je tako, more problema nas je ophrvalo. Kuća u kojoj živimo je trošna i sklona urušenju, a najveći problem imamo sa hidroforom jer vodu u kući nemamo. Dan pre nego što nas je obradovala prijatna vest, pukla nam je cev od hidrofora do kupatila i potpuno ovlažila zid između dečje spavaće sobe i pomenutog kupatila.

- Panika i haos su me obuzeli jer moja portirska plata u fabrici akumulatora Sombor i dalje je simboličnih 15.000 dinara i ja jednostavno nisam znao od kojih para ću pomenuti problem uspeti da rešim.

- A toliko smo se već zadužili i od prijatelja i poznanika iz komšiluka, da jednostavno nisam video rešenje. Ovaj novac koji ste mi predali biće dovoljan da se problem reši i kvar sanira, tj. ubaci nova vodovodna cev i hidrofor popravi.

Nova ikona u srcu

Ruža Hegediš, koja podiže devetoro dece, od kojih najstariji Slobodan ima 22 , a najmlađi Leo godinu i po, dopunila je supruga:


- Novac koja nam je danas uručen, nova je ikona u našim srcima i još jedan dokaz da dobrih i humanih duša još ima na ovom svetu. Mi teško živimo, sastavljamo kraj sa krajem ni sami ponekad ne znajući kako, jedemo hleb star dva, nekad i tri dana, ali ne kukamo i ne žalimo se. Ovo što nas je snašlo je neka viša sila i eto odmah je iskrslo rešenje. Žao mi je što od tih para decu nećemo moći ničim da obradujemo, ali važno je da kupatilo opet bude u funkciji. Za darove naših devetoro mališana, biće dana i prilika. Valjda će i nama svanuti i kompletan život nam se unormaliti - optimistična je Ruža Hegediš, koja je takođe izrazila veliku zahvalnost čitaocu iz Sidneja.

 

- Sve ću to uraditi sam, svojim rukama jer za majstorsku dnevnicu teško da će ostati novca. Znam, bilo bi bolje i mnogo stručnije da to urade profesionalci, ali sinovi i ja ćemo polako, koliko znamo i umemo i bar ćemo opet moći da se kupamo u svom kupatilu - poručio je Andrija Hegediš, ne skrivajući oduševljenje i veliku zahvalnost čitaocu iz Sidneja.
 

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
HUMANITARNI MOST Ugroženi uvek u mislima
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online