Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 09.11.2012.
12:00
D. N. Petrović - Vesti - Foto: A

Za bolesne i siromašne 2.000 evra

Nekoliko tekstova u "Vestima", koje, kako kaže, čita svakodnevno i od prvog dana, bilo je dovoljno Rešadu Aliću (44), građevinskom preduzetniku iz Berlina, poreklom iz Gujića na Pešteru, da, čim je za Bajram stigao u Novi Pazar, pozove Hida Muratovića, čestita mu na svemu što čini za siromašne u ovom kraju i pita ga kako i on može da pomogne bolesnima, gladnima i porodicama sa puno dece.

DOBILI 620 EVRA: Najmlađi članovi porodice Karišik
 


Među prvima, Alić je želeo da poseti porodicu Nazifa Karišika, siromaška iz Trijebinja na Pešteru koji, nakon što ga je napuštala supruga Alma, brine o petoro male dece i uz pomoć čitalaca "Vesti" iz celog sveta, od Sidneja do Čikaga, gradi kuću koju je već ukrovio i u koju će se, delom zahvaljujući pomoći i Rešada Alića, najverovatnije useliti pre početka zime.

ZA 200 PAKETA 10.000 EVRA:
Hido Muratović

Porodici Karišik, o kojoj je, kaže, puno čitao u "Vestima", Alić je ostavio 620 evra, obećavši da će ih ponovo posetiti. Već sutradan Nazif je u Sjenici kupio PVC stolariju.

- Došao je nenajavljeno, poželeo nam sve najbolje i poklonio nam za nas velike pare od kojih smo kupili kompletnu stolariju, hvala mu do neba, neka ga sreća prati i bog čuva - kaže Nazif i naglašava da je od dobrih ljudi, od kojih većinu ne poznaje, do sada dobio oko 9.000 evra i da je sav novac uložio u izgradnju kuće.
 

Hidajetu Pljakiću, teškom invalidu iz okoline Tutina, kome su čitaoci "Vesti" svojevremeno sagradili kuću, Rešad Alić je uručio 200 evra da ih potroši za ono što mu je najpotrebnije, obišao je i Bajru Suljović iz Novog Pazara koja bez ikakvih primanja brine o paralizovanom i nepokretnom dečaku i koja će sav novac potrošiti za lekove i negu deteta, 160 evra dao je porodici Bronja u Novom Pazaru koja živi u deset kvadrata trošne kuće i jedva prehranjuje troje maloletne dece. Još 300 evra Alić je donirao novopazarskom Udruženju samohranih majki, 200 evra ostavio je Hidu Muratoviću da uruči siromašnima za koje proceni da su najugroženiji, uručio je i još nekoliko drugih priloga.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Kad je došao u moju kuću i poklonio mi 200 evra bila sam zbunjena i iznenađena, gotovo u šoku, nisam mogla da verujem da uopšte postoje takvi ljudi, za mene i mog bolesnog sina ovo je ogroman novac. Neka mu se na radost vrati i neka ga sreća, gde god da ide i šta god da radi, uvek prati - kaže Bajra Suljović.


- Rekao je: "Kad god proceniš da je nekome potrebna pomoć, da li za kuću, šporet, krevet, ogrev, hranu ili lekove, slobodno me zovi i nemoj da gledaš koje su ljudi u nevolji vere i nacije, svakome ću pomoći koliko god budem mogao" - priča Hido Muratović i naglašava da ga humanost Rešada Alića nije iznenadila, jer je, baveći se godinama humanitarnim radom, sreo mnogo takvih ljudi.
 

Dragolovčaninov dar

 

Novopazarac Nedžad Dragolovčanin, koji godinama živi i radi u Nemačkoj, a ima razvijen biznis u celoj Evropi i Novom Pazaru, godinama, velikim sumama, pomaže bolesnima i siromašnima u rodnom kraju. Pomogao je i izgradnju nekoliko kuća za poplavljene. Povodom Kurban-bajrama izdvojio je čak 10.000 evra za 200 paketa namirnica koji su, uz pomoć Hida Muratovića, podeljeni siromašnima u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online