Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Nek novo srce što pre zakuca

Dobro su se u životu pronašli Stankovići, on - Milan Mića iz Gaja kod Kovina i ona - Violeta iz Kragujevca, supružnici u svom drugom braku, vernici i humanitarci koji u toj svojoj misiji nemaju nameru da stanu.

Dobre želje i 50 evra

Danas su Parižani kojim srce zatitra kad čuju ili pročitaju neku tužnu životnu priču, a i pored toga što imaju po jedno odraslo dete iz prvog braka i još četvoro zajedničkih "pačića" od tri i po do 10 godina, i pored izuzetno skromnih primanja, a i krize koja trese celi svet, uspevali da širom otvore oči, na to i novčanik i pomognu onog kojem treba više nego njima.

- U knjižari i prodavnici štampe Sloga pres, preko puta sabornog hrama Sv. Sava, ostavili smo koverat na ime dvanaestogodišnje Anđele Aleksić iz Borovca kod Bujanovca, koja kreće u Beč na transplantaciju srca. Možete li to preuzeti i proslediti do Anđelinih roditelja? - tako se u parisko Dopisništvo "Vesti" javlja Mića, glava porodice Stanković.


U koverti 50 evra. Humanitarni most "Vesti" odmah je obavešten o uplati.


- Devojčici treba za novo srce. Neka joj je sa srećom - poručuje Mića.


Ali, ni to nije sve. Na nagovor izveštača, a nerado, jer ne želi da se eksponira, priča Violeta :

Dobročinstvo - porodična tradicija

Nedavno je preminula Violetina majka. Dozvolila je klinici da preuzme sve njene organe.
- Daj, bože, da su nekome pomogli! - tiho će Violeta.
I zaplaka.
A da Stankoviće fotografišemo?
-Ne, ne treba. Nije bitno ko pomaže, neka se samo pomogne detetu, neka joj srce proradi.

- Nikola Agatonović iz Belaševca kod Kragujevca je danas desetogodišnjak. Kad sam ga prvi put videla, plakala sam kao dete. Nepokretan, nema mišiće, ni ruke ni noge nemaju funkciju. Onda smo odlučili da pokušamo da nabavimo invalidska kolica. U Parizu smo se javili humanitarki Zade Đurović, obezbedila nam je kolica, a njen brat Demo ih je prebacio do Srbije. Kad je dečak video kolica, nije mogao plač da zaustavi. Ne da nikome da ga vozi, samo njegov mali brat.


Nastavlja Violeta:


- Nedaleko od njih stanuje devojka rođena 1992. godine. Razbolela se, sve su pokušali, ne znaju šta joj je. Već je mesec i po na VMA. Ona i Nikola stanuju nedaleko od kragujevačke fabrike Zastava. Ko zna da li je to od bombardovanja ili nečeg drugog, ali su posledice strašne. U toj porodici Popović problem do problema. Majka ne radi, otac ne radi, ništa nemaju. Bože, kad bih mogla više da pomognem. Ne samo njih, već sve nesrećne, bolesne...
 

Kontakt

 

Za transplantaciju srca 12-godišnjoj Anđeli Aleksić potrebno je 100.000 evra, a za troškove puta i boravka pratilaca još 30.000. Do ove sume nedostaje oko 10.000 evra, a ukoliko još neko od čitalaca "Vesti" želi da pomogne ovoj devojčici može stupiti u kontakt sa njenim roditeljima Slađanom i Marinom telefonom br: +381 61 144 79 88 i +381 61 249 17 62, kućna adresa: Selo Borovac 17520 Bujanovac, Srbija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online