Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 16.10.2012.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: A. Karović A

Korak po korak do pobede

Uoči odlaska u Nemačku četvorogodišnja Beograđanka Anja Golubović Karan, obolela od cerebralne paralize, posetila je sa roditeljima Tanjom i Aleksandrom Redakciju "Vesti", gde ih je čekao prilog od 150 AUD koje je poslao Damir sa Gold Kosta iz Australije.

Otputovali u Asau: Anja Golubović Karan sa roditeljima
 

Porodica Golubović Karan na put je otišla zahvaljujući nesebičnom angažovanju dr Verice fon Pidol iz Kasela, koja je Anji obezbedila pregled kod vrhunskih lekara na klinici u Asauu, gde se leče deca koja imaju slične zdravstvene probleme.


- I ne samo to, dr Fon Pidol se pobrinula za avionske karte, ali i za smeštaj. Bićemo gosti u domu Nebojše Radivojevića koji će nas i sačekati u Minhenu. Toliko je pažljiv da se već raspitivao kakvo sedište Anji odgovara, šta voli... A naša dobrotvorka se uoči puta potrudila sa sazna koji broj cipelica Anja nosi, pa je sasvim izvesno da joj sprema niz lepih iznenađenja.

Konačno susret

U Asau dolazi i dr Verica fon Pidol da bi upoznala svoju malu štićenicu, prisustvovala pregledu i pomogla njenim roditeljima u komunikaciji sa lekarima.
- To će nam mnogo značiti, dr Fon Pidol već doživljavamo kao blisku i dragu osobu, iako će nam to biti prvi susret - rekla je uoči puta Tanja Golubović Karan.

- Ono na čemu smo joj neizmerno zahvalni jeste što nam je pružila mogućnost da naše dete pregledaju ugledni lekari i kažu šta misle o onome što smo do sada radili i šta bi trebalo dalje. Od trenutka kada je Anja došla pre vremena na svet i kad su se pojavili prvi problemi sa motorikom, nismo odustajali. Stalno pratimo šta je novo u svetu učinjeno u lečenju ove bolesti i pokušavamo da joj priuštimo ono što je ovde dostupno.

- Zahvalni smo i svim dobrim ljudima koji su prepoznali našu roditeljsku potrebu da se borimo za svoje dete i pomogli nam. Zahvaljujemo i Damiru iz Australije. Nadamo se da će nas nemački lekari ohrabriti i usmeriti - rekla je Tanja Golubović Karan.


A Anju po povratku u Beograd čeka potpuno nova faza u životu. Primljena je u vrtić! Zahvaljujući programima inkluzije ona će sa svojim vršnjacima, a uz pomoć tima pedagoga i defektologa, osvajati nove veštine.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Presrećni smo zbog toga. I pored bolesti Anja je veoma živahna devojčica i uživa u društvu vršnjaka. U vrtiću će steći nove drugare, a biće i sa svojom sestricom Tarom. Za sve nas ovo je veliki korak - istakla je Tanja Golubović Karan.


Verujemo da je još mnogo takvih koraka pred Anjom, krhkom i upornom devojčicom, koja se zahvaljujući podršci humanih zemljaka, a pre svega svojih roditelja bori da bude jača od bolesti.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Želimo ti svaku sreću!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online