Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Ljubav za otadžbinu u srcu i na delu

Posle osme tradicionalne Zeničke večeri, održane nedavno u sali Srpskog sportskog centra u Kizborou, u Redakciju "Vesti" stigle su novčane donacije koje su za zemljake u nevolji prikupili njihovi sunarodnici iz Australije.

Dece nikad mnogo: Porodica Stanojković
 

Iz ovogodišnjeg fonda od 6.600 australijskih dolara, deo novca namenjen je štićenicima Humanitarnog mosta.


Petočlanoj porodici Nedeljka Malinovića, koja svoje sumorne izbegličke dane odnedavno niže u stanu dobijenom na privremeno korišćenje u Bratuncu, Organizacioni odbor Zeničke večeri iz Melburna poslao je 1.000 AUD. To je prva donacija koja Malinovićima stiže nakon odlaska iz napuštene seoske škole u Bjelovcu.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ocu Nedeljku koji brine o supruzi Dragici i sinovima školarcima, novac će dobro doći jer bez stalnog posla teško se dolazi do zarade, a često nemaju ni za osnovne potrebe.


Nisu zaboravili Zeničani ni Ljiljanu i Radovana Stanojkovića i njihovu mnogobrojnu decu koji žive u teškim životnim uslovima u Sušici kod Štrpca. I njima, posredstvom Humanitarnog mosta, šalju 1.000 AUD. Ovoj porodici u kojoj raste jedanaest mališana, a najmlađa Katarina je ovog leta došla na svet, novčana pomoć plemenitih zemljaka mnogo znači jer svu decu treba nahraniti, obući, poslati u školu, prevremeno rođenu Katarinu voditi dva puta mesečno u Kragujevac na kontrolne preglede...

Decu rodila u izbeglištvu: Dragica Malinović sa sinovima
 

A oni su jedna od onih porodica čija je odluka da i pored svih nevolja i iskušenja ostanu na Kosovu.


Dirljiva priča o dvoje staraca, Dobrivoju i Velici Stanojević iz Nove Brezovice kraj Vranja, koji su ovog leta u požaru ostali bez krova nad glavom, dirnula je mnoge ljude širom dijaspore, pa i one iz Melburna. Zeničani su odlučili da im pomognu donacijom od 1.000 AUD, jer Stanojevići i dalje žive pod šatorom i strepe šta će im doneti zima.

Duga lista štićenika

Novčanim prilozima Zeničani žele da pomognu i Iliji Karaću iz Rudanke kod Doboja kome, pred sam početak hladnih dana, daruju 500 dolara, dok su Mladanku Nediću iz Loznice namenili 800 dolara, Željku Nediću iz Zvornika 400, a Ranku Jovanoviću iz Varoške Lešnice kod Loznice 500 dolara.
Priča o hrabrom i požrtvovanom dečaku Nikoli Nikoliću iz sela Popova kod Blaca, koji je celog leta s majkom Milkicom išao u nadnicu, kako bi za celodnevni rad dobio jedan ili dva obroka, eventualno nešto stare garderobe i ponekad sto dinara, dirnula je ove dobre ljude. Porodicu vrednog dečaka iz Popova nagrađuju sa 500 dolara.


Miroslavu Trišiću iz Magnojevića Srednjeg kraj Bijeljine za oporavak teško bolesne četvorogodišnje ćerke Anđele koja je mesecima u besvesnom stanju, Zeničani su namenili 500 AUD. Trišići su se nedavno vratili iz Erlangena gde je Anđela na Univerzitetskoj klinici bila podvrgnuta detaljnim ispitivanjima kako bi se utvrdilo od čega boluje. Kako ih za šest meseci čeka novi odlazak u Nemačku na kontrolni pregled, novac su već počeli da štede, a ovaj prilog sigurno će im u tome pomoći.

U požaru sve izgubili: Porodica Stanojević
 


Organizacioni odbor Zeničke večeri iz Melburna u sastavu: Slobodan Kalajdžić, Dragan Tomić, Milivoje Mitrović, Milomir Karać, Veljko Lakić, Ranko Đurić, Negoslav, Ljubo i Milovan Stanković, Bora Jovanović, Marinko Karać, Radomir Kuprešak, Ranko Mitrović, Dragomir Jovanović i Stanimir Butina uvereni su da će pomoć sa njihove zabave otići u prave ruke i bar malo navedenim porodicama olakšati život.

Oraganizacioni odbor Zeničke večeri
 


Veruju da će im se već na narednim Zeničkim večerima pridružiti još više humanista, kako bi mogli da pomognu i nekim drugim ljudima kojima je potrebno pružiti ruku u nevolji. Tradicionalna okupljanja na kojima se druže i na najbolji način spajaju lepo i korisno, čuvaju uspomenu na zavičaj.
 

Pomoć penzionera iz Sidneja

Za porodicu Stanojković sa Kosova, u Redakciju "Vesti" stigao je još jedan novčani prilog iz Australije. Iz Sidneja im je 100 AUD poslao penzioner Petar Malinović.
Po 100 AUD namenio je ovaj dobrotvor samohranoj majci Svjetlani Kljaić iz Sključana kod Kozarske Dubice, koja se bori da savlada tešku bolest i podigne ćerku jedinicu koju je rodila dok je u komi bila, i Marku Vorkapiću iz Topuskog. Dečak boluje od cerebralne paralize, a roditelji, povratnici u Hrvatsku, bore se da obezbede novac za njegovo lečenje.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Uz dobre ljude sve je lakše
HUMANITARNI MOST Sve za sinove
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online