Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 30.09.2012.
06:34
S. A. - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Radosti moja za Dobricu

Dobrici Jeremiću, 17-godišnjem dečaku iz Petrovca na Mlavi, obolelom od epilepsije, plemenita čitateljka "Vesti" Sanja Dijer iz Štutgarta poslala je u ime hrišćanske humanitarne organizacije Radosti moja, čija je potpredsednica, donaciju od 300 evra.

Brižna baka i unuk: Lucija Vulić i Dobrica Jeremić

Ovaj novac dobro će doći baki Luciji Vulić, koja brine o bolesnom unuku i njegovoj teško oboleloj majci. Ona pokušava da uštedi novac kako bi Dobrici omogućila magnetnu rezonancu, da bi se precizno znalo kakve su posledice epilepsije i kako nastaviti terapiju.


U međuvremenu, zahvaljujući prilozima humanih čitalaca "Vesti", Dobrica redovno vežba sa fizioterapeutom jer odnedavno ima i ozbiljnih problema sa motorikom.

- Veoma sam zahvalna Sanji Dijer na pomoći, ali i svim drugim ljudima koji znaju sa kakvim se problemima suočavam pokušavajući da pomognem ćerki i unuku. Moji su, moram brinuti o njima, ali ti divni nepoznati ljudi nemaju nikakvu obavezu, a ipak žele da pomognu. Teška su vremena, ali uvek ima humanih ljudi.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924

- Gospođa Dijer me više puta zvala iz Nemačke, pričale smo, interesovala se za Dobricino zdravlje, kako da mu pomogne. Veoma je ljubazna, razgovori sa njom su kao melem za moju dušu. Kad pričam sa ljudima koji me razumeju, a Sanja je među njima, i ja sebi dam oduška, jer pred decom ne pokazujem koliko mi je teško - kaže baka Lucija Vulić, koja ne posustaje pred životnim problemima i hrabro se bori za svoje bližnje.


Sanja Dijer, majka troje dece, dobro je razume pa su lako našle zajednički jezik i mnoštvo tema za razgovor. I ne priča se uvek samo o bolesti i nevoljama. Baka Lucija je optimista, raduje se malim, a važnim stvarima. Jer, kako bi se drugačije nosila sa udarcima sudbine.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Uz dobre ljude sve je lakše
HUMANITARNI MOST Iako daleko, srcu bliski
HUMANITARNI MOST Spas od nevolja u pravi čas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online