Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 05.09.2012.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: Vesti A

Pomažu unuku, hrabre baku

Dobrici Jeremiću 17-godišnjaku iz Petrovca na Mlavi, obolelom od epilepsije, stižu novčane donacije humanih čitalaca "Vesti" koji svojim novčanim prilozima žele da mu olakšaju tešku bolest i siromaštvo. Ovoga puta priloge su poslali humanisti iz Australije.

Bakina najveća briga: Lucija Vulić sa Dobricom Jeremićem
 

Grupa prijatelja iz Adelaida, Zagorka Blagojević, Janja i Kosta Vitor, te Brana Poštić uputili su mu 200 australijskih dolara, uz želje da se što pre oporavi.

Prilog od 100 AUD poslali su, kao što smo pisali, i T. i S. Jakovljević iz Melburna i ovaj novac već je poslat baki Luciji Vulić koja predano i požrtvovano brine kako o Dobrici tako i o njegovoj teško oboleloj majci.
 

Pomoći će i Radosti moja

"Vestima" se javila i Sanja Dier iz Štutgarta, potpredsednica humanitarne organizacije Radosti moja. Ova majka troje dece obavestila nas je da su aktivisti te organizacije odlučili da Dobrici Jeremiću za lečenje pošalju 300 evra, što je dovoljno za jednomesečnu seriju fizioterapija.
Uz ono što je do sada stiglo, baka Lucija može da odahne jer će nekoliko meseci Dobrica imati adekvatno lečenje, posle čega će se sigurno bolje i samostalnije kretati.

U međuvremenu u "Vesti" je stiglo još 200 AUD od A. M. i V. iz Viktorije, pa će i ovaj novac u najskorije vreme biti upućen u Petrovac na Mlavi.


Dobre vesti obradovale su i ohrabrile baku Luciju koja zahvaljujući pomoći naših čitalaca sada može da započne sa fizioterapijom koja je Dobrici neophodna, jer je motorika njenog unuka znatno oslabljena nakon ozbiljnih zdravstvenih problema koje je imao početkom leta.


- Jedan dan je bio u komi, posle toga primetili smo probleme sa pokretljivošću leve ruke i desne noge. Uz sve njegove muke sada i otežano hoda. Vežbe će mu sigurno pomoći, već sam razgovarala sa terapeutkinjom i ovih dana krenuće da radi sa Dobricom. To ne bi bilo moguće da nam ne pomažu dobri ljudi. Hvala im! Želim da im deca rastu lepo, zdravo i bezbrižno, da se nikada ne osetite bespomoćnim pred bolešću i nevoljama. Ali, čak i u takvim situacijama, kao što je ova u kojoj se ja nalazim poslednjih godina, čovek mora naći snage da se bori za svoje bližnje. To nije lako, no ako iza sebe imate one koji vas podržavaju i hrabre, dobijete snagu za koju i niste znali da je imate - kaže baka Lucija Vulić, koja je bolesnog unuka i ćerku prihvatila kada su u najtežem trenutku, kada se Dobrica razboleo, ostali sami.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online