Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 04.09.2012.
12:01
S. Aleksendrić - Vesti - Foto: Vesti A

Pomoć stiže od starih prijatelja

Trogodišnja Beograđanka Anja Golubović Karan, obolela od cerebralne paralize, celo leto provela je vežbajući pod budnim okom svoje mame Tanje. Sem terapija metodom Thera Suit, koje bolesnoj devojčici izuzetno prijaju, već neko vreme koristi i homeopatski lek "cerebrum compozitum" koji joj je poslao naš plemeniti čitalac Živorad Crnjaković iz Lozburga u Nemačkoj.

Blagotvorne vežbe: Anja Golubović Karan sa majkom Tanjom
 

- Umesto da joj svakodnevno dajem injekcije, lek pije i tako ga mnogo bolje podnosi. Anja je hrabra devojčica, ali nijedno dete na iglu ne reaguje oduševljeno - kaže Tanja Golubović Karan, ističući da je ovih dana bila prijatno iznenađena jednim neočekivanim pozivom.


"Vesti" su uspele da povežu njenog supruga sa prijateljima sa kojima je, sticajem životnih okolnosti, davno izgubio kontakt. Evo kako.
 

Samo da joj bude bolje

Tanja Golubović Karan kaže da očekuje da će joj se u septembru javiti dr Verica fon Pidol iz Nemačke koja Anji pokušava da zakaže pregled na klinici u Ašauu.
- Verujem da je ova dobra žena čekala da prođe vreme godišnjih odmora, kako bi se dogovorila sa svojim kolegama lekarima. Voleli bismo da čujemo i šta nemački lekari misle u kojem pravcu bi trebalo da ide lečenje naše ćerkice. Otvoreni smo za sve što daje i najmanji nagoveštaj da bi moglo da joj bude bolje - kaže ova požrtvovana majka koja je našla podršku u čitaocima našeg lista.

- Moj suprug Aleksandar je do srednje škole živeo u Mostaru, a kad je počeo rat sa roditeljima se vratio u Beograd. I danas, posle 22 godine od završetka osnovne škole, njegovo specifično prezime prepoznala je njegova školska drugarica koja sada živi u Kanadi, čitajući u "Vestima" o Anjinoj sudbini. Oživele su uspomene, obnovljeno je jedno lepo prijateljstvo, a ona je za lečenje našoj devojčici poslala 140 kanadskih dolara. Želi da ostane anonimna, a mi joj se od srca zahvaljujemo - kaže Tanja Golubović Karan.


Tanja dodaje da su posredstvom sajta "Vesti" i njihovi prijatelji koji žive u Beogradu, porodica Rovčanin, saznali za Anjine zdravstvene probleme i namenili joj 50 evra.


- Ove nedelje Anja kreće u hiperbaričnu komoru, na Thera Suit terapiju ide svaka četiri meseca, a ovih dana intenziviraćemo fizikalnu terapiju u Beogradu. Držim se toga da ne sme da bude praznog hoda, da je svaka vežbica za Anju blagotvorna i da svaki propušteni trenutak posle teško može da se nadoknadi. I sama sam naučila kako da radim sa njom pojedine vežbe, pa je njena soba pretvorena u malu vežbaonicu. Anja se ne buni, navikla je i sa njom je zadovoljstvo raditi, posebno kada se primećuju rezultati. Možda su oni nekome nevidljivi i sitni, ali ja osećam da ona napreduje - kaže Anjina mama.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Jedan dan, lep kao san
HUMANITARNI MOST Deci zlehude sudbine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online