Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 17.08.2012.
12:01
S. Sarajlija - Vesti - Foto: Vesti A

Pomozimo Nikolaju da ode u Beč

U italijanskom gradiću Kanjeliju na privremenom radu je četrdesetak Makedonaca. "Vesti" rado čitaju, rubrika Humanitarni most im je omiljena, a nedavno su odlučili da se uključe u jednu od naših akcija.

Nedostaje 6.000 evra: Nikolaj Milenković
 

- Već dugo pratimo prikupljanje sredstava za operaciju malog Nikolaja Milenkovića. U međuvremenu su mnoge akcije počinjale i završavale se, deca odlazila na lečenje u inostranstvo i vraćala se, a ovom mališi iz Lapova nikako se ne da stigne do Beča. Uvek se ispreči neka nova prepreka koju roditelji moraju da savladaju. Sada im nedostaje 6.000 evra. Ti mladi ljudi, od kojih samo otac radi, tu sumu ne mogu sami obezbediti. Predložio sam mojim kolegama da se i mi priključimo čitaocima "Vesti", prikupimo određenu sumu i pomognemo da Nikolaj bude operisan i da posle toga prohoda i reši se drugih zdravstvenih problema - rekao je novinarima "Vesti" Aco Stankov.
 

Hvala Aci Stankovu

Aco Stankov čuo se telefonom i sa ocem malog Nikolaja.
- Vrlo sam prijatno iznenađen pozivom ovog divnog čoveka i njegovom idejom da organizuje akciju među kolegama za našeg Nikolaja. Njegova želja da pomogne je tako iskrena i nema sumnje da će uspeti. Jasno je da je nama svaki prilog izuzetno važan, kako u materijalnom tako i moralnom smislu posle šoka koji smo doživeli kada je cena transplantacije i pratećih troškova povećana, i to u času kada smo verovali da imamo potrebnu sumu. Na našu veliku sreću, čitaoci "Vesti" su nastavili akciju - rekao je Bojan Milenković.

Rekao je takođe da je svoju ideju izneo kolegama sunarodnicima i da su je jednodušno prihvatili i da se nada da će i radnici iz Srbije na isti način reagovati. Ljudi hoće da pomognu, ali obaveze na poslu često ih sprečavaju da se organizuju i novac dostave onima kojima je pomoć potrebna. Stoga će Aco Stankov sve poslove oko prikupljanja novca i slanja preuzeti na sebe.


- Time je već pola posla urađeno. Svestan sam da nas nema dovoljno niti nam primanja dozvoljavaju da izdvojimo veće sume koje bi obezbedile nedostajući novac, ali se nadam da će još neka zajednica na privremenom radu u inostranstvu slediti naš primer, bez obzira na to iz kog su dela bivše Jugoslavije - rekao je ovaj humanista koga je sudbina četvorogodišnjeg Nikolaja očito veoma potresla.


I zaista, ponekad se čini da Nikolaj nikako da nađe svoju srećnu zvezdu. Rođen je sa spinom bifidom, osam puta je operisan, fizikalne vežbe deo su njegove svakodnevice kao što je igra loptom ili vožnja biciklom njegovim vršnjacima. Još uvek nosi anus kesu, u glavici cevčicu koja sprečava zadržavanje tečnosti. Sve to, međutim, nije uzelo ništa od ljupkosti ovog dečaka čije su mentalne sposobnosti iznad fizičkih.


Transplantacija matičnih ćelija, nova metoda u lečenju ovog i sličnih oboljenja, nije čarobni štapić koji će Nikolaja preobraziti u zdravog dečaka, ali će ga osnažiti i pomoći ravnomeran psihofizički razvoj. Kao i sva deca ovog sveta i Nikolaj mora dobiti šansu da pobedi hendikep s kojim je rođen i koji mu je ukrao mnoge draži detinjstva.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Zajedno možemo više za Unu
HUMANITARNI MOST Malo vremena, a suma poveća
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online