Utorak 25. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 12.07.2012.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: A

Dobra dela deci u nasleđe

Vreme je godišnjih odmora, ali čitaoci "Vesti" ne miruju. Sve više njih odlučuje da boravak u otadžbini iskoriste da posete ljude o čijim su nesrećnim sudbinama čitali na stranicama Humanitarnog mosta. Ovih dana vredno spremaju pakete, biraju darove kako bi obradovali svoje štićenike, razmišljaju da li će im se dopasti, da li će odgovarati...

Ovde potpis

Užurbana je i naša plemenita čitateljka iz Frankfurta, koja želi da ostane anonimna. Sprema darove za porodice Ristić iz Žbevaca i Petković iz Ristovca. Proverava da li je sve tu, odeća, posteljina, hrana, igračke... Najvažnije joj je da obraduje najmlađe članove ovih familija koje žive u okolini Bujanovca.
 

Nikad više sami

Mnogo toga se promenilo u životima porodica Petković i Ristić nakon apela objavljenih u "Vestima". Dobili su vrednu pomoć i nadu da više nikada neće biti prepušteni na milost i nemilost sudbini. Ovoga leta to će im dokazati i brojni čitaoci "Vesti" koji sigurno neće, ukoliko se nađu u bujanovačkom kraju, propustiti priliku da ih upoznaju.

- Ja sam Beograđanka, a moj suprug je rodom sa Kosova. Obići ćemo svoje porodice, ali i Ristiće i Petkoviće jer već dugo u vašem listu čitamo kako se svako na svoj način bori da izvede decu na pravi put. Želim da i moja deca vide kako neki ljudi teško žive, ali ne gube nadu i veru. Nadam se da će razumeti koliko je važno i lepo pomagati ljudima u nevolji i da će to za njih, kada odrastu, postati uobičajeno - kaže naša plemenita čitateljka koja planira da malim Petkovićima i Ristićima uruči i po 50 evra.


U obe porodice raste po dvoje mališana. Goran i Snežana Petković imaju trogodišnjeg Aleksandra i osmogodišnjeg Nemanju i trude se da ono što nedostaje njihovim sinovima nadomeste ljubavlju. Oni najbolje znaju kako je rasti bez ljubavi, jer su detinjstvo proveli u Domu za decu bez roditeljskog staranja. Sada čine sve da sviju toplo porodično gnezdo, mnogo toga im nedostaje, ali imaju jedni druge, a odnedavno i prijatelje koje su stekli preko "Vesti".


U njihov skromni dom svi su dobro došli, baš kao i u dom Ivana Ristića, samohranog oca koji brine o trogodišnjim blizancima Matiji i Milici koje je majka ostavila kada su imali nepunih devet meseci.


Mališani će se posebno radovati, jer u njihovo dvorište retko navraćaju gosti, posebno sa lepim i korisnim darovima.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ivonin osmeh kaže sve
HUMANITARNI MOST Odužiću se dobrim ocenama
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online