Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Nikad više bez hleba, mleka i struje

Uručena je šesta mesečna donacija u ovoj godini, vredna 40 evra, 37-godišnjem Dejanu Miloševiću iz Vranja, bivšem dobrovoljcu obolelom od vijetnamskog sindroma. Anonimni donator iz Nemačke, koji mu na ovaj način godinama redovno pomaže, jedina je sigurnost bolesnog mladića i njegove samohrane majke Vesne da će novca imati bar za krišku hleba dnevno i šolju mleka.

Često jedini mesečni prihod: Dejan Milošević sa majkom Vesnom
 

- Od fabrike Jumko gde sam zvanično zaposlena, mada na posao idem povremeno kada me uprava pozove, i ne dobijem mnogo više. Svaka tri do četiri meseca isplate nam nešto para i to uglavnom ne prelazi 100 evra, tako da kad sve saberem, od našeg dobrotvora godišnje dobijem više nego od svoje firme, gde svaku paru u znoju zaradim, s obzirom na sve bolesti koje sam u svojih preteških 59 godina stekla. I, eto, preživljavamo nekako. Hvala tom mladom čoveku na istrajnosti i brizi za Dejana i mene - rekla je Vesna Milošević, kuvarica po zanimanju, čije je zdravlje sve krhkije i sve teže se nosi sa sinovljevom bolešću i besparicom.

Uplata za struju: Ranko Majstorović sa ćerkom
 

Vidovdanski dar iz Sidneja

A na Vidovdan, jedan od najsvetijih srpskih pravoslavnih praznika, Ljiljana Joksić iz Sidneja poslala je 60 australijskih dolara. Čini to redovno u slavu sveca i duhu milosrđa, a na radost nekog od štićenika Humanitarnog mosta. Ovoga puta njen izbor je Dejan Milošević iz Vranja, "bivši ratnik, a sada invalid", kako je, između ostalog, napisala:
"Šaljem svoj darak i javljam se u želji da Dejana obradujem. Majci Vesni i Dejanu neka Gospod podari mir i srećne dane".
Majka Vesna odgovara da je mir u duši već osetila, a dok je ljudi kao što su čitaoci "Vesti" moguće je i srećne dane da doživi.

- Ne znam zaista gde i kako bismo završili Dejan i ja da nam nije ovog redovnog donatora, ali i mnogih drugih čitalaca "Vesti" koji nam povremeno pošalju donaciju pa nabavimo ogrev i spremimo zimnicu, proslavimo Božić, Uskrs i druge praznike... Bog im dao zdravlje, kuću punu dece i sto pun hrane - rekla je Vesna Milošević.


Isti donator ima i štićenika u Republici Srpskoj iz koje je otišao u Nemačku bežeći od neimaštine. To je starina Ranko Majstoroviću iz Omarske, koji svojom preskromnom penzijom izdržava bolesnu ćerku i unuka, dobrog dečaka i marljivog đaka. O uručenju donacije njegovog zemljaka pisaćemo u jednom od narednih brojeva našeg lista, uvereni da će i nju uplatiti Elektrodistribuciji kako nikada više ne bi imao dug koji sam neće moći da izmiri i kuća mu bude u mraku. Tek uz nesebičnu pomoć čitalaca "Vesti" sijalica je nedavno, posle dve godine, ponovo zasijala u njegovom domu.


- Sam mi je bog poslao ovog donatora. Dok ne otplatim ono kamata što su mi podelili na rate, svih 40 evra ići će za struju - rekao je Ranko Marinković kad mu je uručena prethodna donacija i preneta poruka da na ovu skromnu pomoć može da računa sve dok bude potrebe za njom.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dva ratna druga
HUMANITARNI MOST Susret nepoznatih prijatelja
HUMANITARNI MOST Muke po ratniku
HUMANITARNI MOST Podrška zlata vredna
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online