Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 19.04.2012.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Hvala što ste me niste zaboravili

Prošle su skoro pune dve godine od kada smo poslednji put pisali o sada 25-godišnjoj Azri Arifović iz Novog Pazara, oboleloj od leukemije pre pet godina. Razlog što danas ponovo pišemo o ovoj miloj devojci jeste humani gest Nevenke Stojadinović iz Inzbruka, koja se po penzionisanju vratila u otadžbinu, u selo Vlaški, blizu Smederevske Palanke.

Bolest pod kontrolom: Azra Arifović
 

- Kad sam u "Vestima" pre dve godine pročitala priču o mladoj Azri koja se svakog dana bori za svoje zdravlje, mogla sam sasvim da se poistovetim sa njom jer je i meni u Inzbruku izvršena transplantacija kostne srži, zbog koje mi je prepisan lek "glivec" kako ne bi došlo do odbacivanja presađenog organa. Na poslednjoj kontroli, prepisana mi je nova terapija koja ne uključuje ovaj medikament. Gledajući nepune četiri kutije "gliveca", odmah sam se setila Azre i odlučila da joj ih pošaljem, ako ga još uvek pije, jer leku nije istekao rok, a izuzetno je skup i znam da nije lako do njega dolazila - rekla je našim novinarima Nevenka Stojadinović, zamolivši za Azrin kontakt telefon kako bi joj direktno uputila ponudu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Što je naumila, to je i učinila, pa su tako nedavno na Azrin kućni prag stigao "glivec", za koji je mesečno potrebno obezbediti 3.000 evra, što je za ovu devojku koja živi od bakine penzije nedostižna suma.


- Znam da se za lekove ne treba zahvaljivati, ali to moram da učinim, makar zbog toga što se ta dobra dama setila mene. Draga gospođa Nevenka Stojadinović je poslala pune tri kutije leka od 400 mg i jednu polovinu kutije leka "glivec" od 100 mg. Nas dve smo ostale u kontaktu. Što se tiče mojih nalaza, oni su besprekorni, ali mutacija u genu je još uvek prisutna, što znači da bolest postoji na molekularnom nivou - kazala je Azra Arifović, kojoj su plemeniti zemljaci širom sveta obezbedili zalihe skupog leka i sprečili da njeno telo i drugi put odbaci kostnu srž koju joj je brat oba puta darovao.
 

"Glivec" još aktuelan

- U tri navrata sam prekidala da uzimam ovaj medikament i bolest se vraćala. U zakonu Srbije postoji ogromna rupa. Naime, da nisam uradila transplantaciju, imala bih pravo na lek, ali pošto je kod mene bila akutna leukemija, to sam morala da učinim. Zato se od sveg srca zahvaljujem svim dobrim ljudima kako iz dijaspore, tako i dragim sugrađanima koji su mi pomagali sve ove godine da dođem do "gliveca" - kazala je Azra, koja je u borbi za život došla i do proizvođača leka koji joj je donirao šest kutija.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Na pragu konačne pobede
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online