Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 03.01.2012.
06:50
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A

Da dečaku bude bolje, a staricama lakše

Ne prođe mnogo vremena a da učesnica u mnogim akcijama Humanitarnog mosta Rajka Tarlać iz Sindeja ne pošalje svoju pomoć nekome od unesrećenih zemljaka kojima je i te kako potrebna. Tako je i bilo i ovog puta. Posredstvom Redakcije "Vesti" stigao je novčani dar od ukupno 200 australijskih dolara.

Hvala od srca: Dobrica Jeremić sa bakom Lucijom Vulić
 

Ovaj novčani prilog odlučila je da podeli na dva jednaka dela. Po 100 dolara namenila je 16-godišnjem Dobrici Jeremiću iz Petrovca na Mlavi, obolelom od veoma teškog oblika epilepsije i staricama Borki i Čedini Dražević iz takovskog sela Drenova.


Prvi deo donacije već je prosleđen na kućnu adresu bolesnog dečaka, a našao se u rukama njegove bake Lucije Vulić koja neguje ćerku, teškog psihičkog bolesnika i unuka, napuštenih od muža i oca.
 

Uskoro kod Draževićki

Nedavno smo pisali da su čelnici opštine Gornji Milanovac obećali da će sestre Dražević useliti u novi kontejner u kojem će im biti udobno, toplo i da će tu imati sve što im je potrebno. Da li su svoje obećanje i ispunili naši reporteri saznaće uskoro kada ih budu posetili i uručili im dar njihove dobročiniteljke.

- Ovo je zaista veoma prijatno iznenađenje. Hvala toj dobroj dami od srca što je mislila na mog unuka i poželela da mu pomogne. Istina, iako Dobrica zahvaljujući pomoći plemenitih čitalaca "Vesti" ima dovoljno zaliha antiepileptika "zonegran" bez koga ne može ni dan, svaki dinar koji nam stigne čuvam za narednu dozu kako bih obnovila ono što je potrošeno. Izuzetka nema ni ovog puta, tako da će i ovaj prilog biti utrošen u tu svrhu - ispričala je baka Lucija, koja je od svoje skromne penzije kupovala svom mezimcu inostrani lek "zonegran" kapsule od 100 mg.


Kako jedna kutija košta 50 evra i ne može se nabaviti u našoj zemlji, trebalo je naći ljude koji će se te obaveze prihvatiti. Na svu sreću u tome je ova hrabra i snalažljiva baka uspela, a uz pomoć dobrih ljudi širom sveta svoju skromnu penziju više ne mora da troši u te svrhe. Sve ovo Rajka Tarlać odavno zna i zato povremeno uputi pomoć upravo ovom mališanu i njegovoj baki.


Kada je reč o ubogim staricama 78-godišnjoj Čedini i 69-godišnjoj Borki Dražević dovoljno je reći da njih dve samuju u trošnom kućerku koji više podseća na šupu nego na dom i da su obe slabog zdravlja. Posebno loše je Čedina koja je od posledica moždanog udara ostala nepokretna, pa otuda i želja donatorke da im makar malo olakša teške dane.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Sidnej šalje darove
HUMANITARNI MOST Zrak svetlosti u tami
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online