Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 02.12.2011.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A. Čukić A

Biće namireni svi dugovi

Iako se 19-godišnja slepa Suzana Vukosavljević iz Novog Bečeja još nalazi u nemačkom gradu Tibingenu, gde treba da bude podvrgnuta operaciji očiju, koju su joj omogućili plemeniti čitaoci "Vesti" i humani sunarodnici, oni ne prestaju da misle na nju.

Prilozi je čekaju u "Vestima": Suzana vukosavljević sa majkom Danicom
 

To potvrđuju i dve novopristigle donacije posredstvom naše Redakcije. Prva, u vrednosti od 1.560 australijskih dolara, stigla je od grupe humanih Slavonaca iz Sidneja, a druga u vrednosti od 1.000 evra od penzionera Borislava i Mileve Marković parohijana Srpske pravoslavne crkve Sveti Sava u Parizu.


Slavonci iz Sidneja nedavno su se okupili na druženju i uz muziku i trpezu, setili su se nesrećnih zemljaka u otadžbini. Pročitavši na stranici Humanitarnog mosta o nevoljama slepe Banijke, Suzane Vukosavljević, odlučili su da sve što međusobno sakupe od novčanih priloga upute upravo njoj za operaciju očiju.
 

Očekuje se ishod operacije

Prispećem donacija iz Sidneja i Pariza, akcija za Suzanu Vukosavljević je uspešno završena. Ostaje samo da se Suzana ispraćena dobrim željama mnogobrojnih humanih ljudi širom sveta uskoro vrati iz Tibingena sa isto tako uspešno obavljenom operacijom očiju. Naravno, i ispunjenom željom o kojoj sanja i mašta ceo svoj život, a to je da ugleda ovaj svet u punom sjaju. Pored toga, naravno, i nadoknadi mnoge stvari koje je u detinjstvu propustila.

 

Tokom akcije prikupljeno 10.170 evra

Za samo četiri nedelje akcije Humanitarnog mosta za Suzanu Vukosavljević, zahvaljujući pomoći plemenitih čitalaca "Vesti" sa svih strana sveta, kao i dobrih sunarodnika, prikupljeno je preko 10.170 evra, računajući i donacije iz Sidneja i Pariza. Od toga je8.000 evra nemačkoj klinici odmah uplaćeno za operaciju očiju, a ostatak će biti utrošen na već pomenute troškove.

- Na pikniku smo sakupili 560 dolara, a naše udruženje je dodalo još 1.000 dolara koje smo poslali Suzani. Druženje Slavonaca ove nedelje bilo je u parku u naselju Sesil Hil kod Boniriga. Kao i obično, trudili smo se da svima pokažemo urođeno slavonsko gostoprimstvo. Pored pečenja i kolača, na trpezi su bili i pasulj s rebarcima, kobasicom i slaninom - priča Branko Žestić iz Udruženja Srba Slavonije.


Sudbina nesrećne Suzane Vukosavljević, kao i njene samohrane majke Danice koja se godinama bori sa mnogim životnim nedaćama poput izbeglištva, smrti Suzaninog brata blizanca, nemaštinom, raspadom braka i Suzaninim slepilom, nije mogla da ostavi ravnodušnom ni dobre ljude iz Pariza. Njihov novčani prilog za Suzanu prosledio je protojerej-stavrofor Nikola Škrbić, starešina Hrama Svetog Save, zajedno sa pismom u kome između ostalog piše:


"Naši parohijani i darodavci su penzioneri, koji ove godine nisu išli na banjsko lečenje, zbog čega su rešili da taj novac poklone u humanitarne svrhe. Pošto su u 'Vestima' pročitali priču o slepoj Suzani Vukosavljević, odlučili su da prilog upute njoj za lečenje i operaciju."


Ovi vredni novčani prilozi grupe dobrotvora iz daleke Australije i bračnog para Marković iz Pariza sačekaće nesrećnu devojku pošto se bude vratila sa hirurškog zahvata u Nemačkoj, kao i njenu samohranu majku Danicu. Sigurni smo da će ih, više nego prijatno, iznenaditi kada budu saznale da će ovim donacijama moći da vrate sav novac koji su morale da pozajme pred put, kako bi platile troškove puta i boravka u Tibingenu, kao i usluge prevodioca. Naravno, prilikom susreta i uručivanja donacija, zabeležiće kako je sve proteklo. Kakav je ishod Suzanine operacije, kao i to šta će reći u znak zahvalnosti svojim dobročiniteljima, koji su im omogućili da mirne duše nastave životni put, bez golemog tereta na svojim plećima.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online