Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 01.12.2011.
12:00
K.N. - Foto: A

Pet godina podrške i iskrene brige

Nedavno je u beogradsko Dopisništvo "Vesti" stigao ček vredan 200 američkih dolara, koji je naš verni čitalac Petar Marković iz Rasina namenio samohranoj majci Jadranki Pupčević iz Šamca i njenim sinovima.

Naši reporteri obavestili su ovu nesrećnu ženu, čiji je život bio pakao dok u njega nisu ušli ljudi dobre volje iz celog sveta, o njegovom prispeću, kao i tome da im je ček već prosleđen na njenu kućnu adresu.


- Opet nam je dobri Petar Marković poslao pomoć, do neba mu hvala. Istina, on nam pomaže već punih pet godina. Često nam šalje novac preko Redakcije, ali i na našu adresu. Od kada smo došli u Šamac iz Tursinovca iz ko zna čije i kada napuštene udžerice u kojoj nismo imali ni struje, ni vode, ni ustakljenih prozora, brave na vratima, njegova pomoć nam je bila od velike dragocenosti - rekla je 53-godišnja Jadranka Pupčević koja prima 105 konvertibilnih maraka dečjeg dodatka.

Dočekali lepše dane

 

- Da nije bilo humanih čitalaca "Vesti" koji su nas obukli od glave do pete, nahranili, bicikle poklonili mojim đacima pešacima, kao i Petra Markovića, ni sama ne znam šta bi sa nama danas bilo. Još jednom beskrajno hvala svima za sve što su učinili za nas i omogućili nam da dočekamo lepše i bolje dane, ispunjene srećom, a ne tugom, brigom i glađu - poručila je Jadranka Pupčević.

To nije dovoljno za svakodnevni život, pa tako Jadranka mora često da obavlja poslove za nadnicu. Kako kaže, kapne joj i poneka donacija, najčešće od Petra Markovića, što je sasvim dovoljno za pristojan život njenih sinova koji uskoro završavaju osnovnu školu, a ona će se i dalje boriti kao do sada da nastave školovanje i izuče bar neki zanat.
 

- Zahvaljujući Centru za socijalni rad koji nam je obezbedio smeštaj, kao i zemljacima iz dijaspore, nama je omogućeno da budemo u Šamcu, gde smo se sasvim lepo snašli. Čak sam uspela da nešto novca uštedim i tako smo taj prelazak iz sela u grad premostimo bez većih problema. Moram i da se pohvalim i kažem da Savo, koji će uskoro napuniti 15 godina i 14-godišnji Pero sada pohađaju sedmi razred i da su veoma dobri đaci. U početku su polagali dodatne ispite i u jednoj godini završavali dva razreda. Tošo ima 10 godina i šesti je razred. Po ocenama ne zaostaje za braćom i tako se oni odužuju svima koji su im pomogli da dočekaju budućnost otvorenog srca i očiju. Sigurna sam da bi i fakultet mogli da završe, ali obzirom na našu situaciju, biće najbolje da završe dobre zanate da bi koliko sutra mogli pristojno da žive i ako bog da, bez muka izdržavaju svoje porodice - rekla je ponosno Jadranka Pupčević. 

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nagrada za trojicu odlikaša
HUMANITARNI MOST Dragana obradovala Nikolu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online