Četvrtak 01.12.2011.
12:00
K.N. - Foto:

Pet godina podrške i iskrene brige

Naši reporteri obavestili su ovu nesrećnu ženu, čiji je život bio pakao dok u njega nisu ušli ljudi dobre volje iz celog sveta, o njegovom prispeću, kao i tome da im je ček već prosleđen na njenu kućnu adresu.


- Opet nam je dobri Petar Marković poslao pomoć, do neba mu hvala. Istina, on nam pomaže već punih pet godina. Često nam šalje novac preko Redakcije, ali i na našu adresu. Od kada smo došli u Šamac iz Tursinovca iz ko zna čije i kada napuštene udžerice u kojoj nismo imali ni struje, ni vode, ni ustakljenih prozora, brave na vratima, njegova pomoć nam je bila od velike dragocenosti - rekla je 53-godišnja Jadranka Pupčević koja prima 105 konvertibilnih maraka dečjeg dodatka.

Dočekali lepše dane

 

- Da nije bilo humanih čitalaca "Vesti" koji su nas obukli od glave do pete, nahranili, bicikle poklonili mojim đacima pešacima, kao i Petra Markovića, ni sama ne znam šta bi sa nama danas bilo. Još jednom beskrajno hvala svima za sve što su učinili za nas i omogućili nam da dočekamo lepše i bolje dane, ispunjene srećom, a ne tugom, brigom i glađu - poručila je Jadranka Pupčević.

To nije dovoljno za svakodnevni život, pa tako Jadranka mora često da obavlja poslove za nadnicu. Kako kaže, kapne joj i poneka donacija, najčešće od Petra Markovića, što je sasvim dovoljno za pristojan život njenih sinova koji uskoro završavaju osnovnu školu, a ona će se i dalje boriti kao do sada da nastave školovanje i izuče bar neki zanat.
 

- Zahvaljujući Centru za socijalni rad koji nam je obezbedio smeštaj, kao i zemljacima iz dijaspore, nama je omogućeno da budemo u Šamcu, gde smo se sasvim lepo snašli. Čak sam uspela da nešto novca uštedim i tako smo taj prelazak iz sela u grad premostimo bez većih problema. Moram i da se pohvalim i kažem da Savo, koji će uskoro napuniti 15 godina i 14-godišnji Pero sada pohađaju sedmi razred i da su veoma dobri đaci. U početku su polagali dodatne ispite i u jednoj godini završavali dva razreda. Tošo ima 10 godina i šesti je razred. Po ocenama ne zaostaje za braćom i tako se oni odužuju svima koji su im pomogli da dočekaju budućnost otvorenog srca i očiju. Sigurna sam da bi i fakultet mogli da završe, ali obzirom na našu situaciju, biće najbolje da završe dobre zanate da bi koliko sutra mogli pristojno da žive i ako bog da, bez muka izdržavaju svoje porodice - rekla je ponosno Jadranka Pupčević. 

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online