Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 01.12.2011.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A

Provešće zimu siti u toplom domu

Ne prođe mnogo vremena, a da za dvanaestočlanu porodicu Stanojković iz sela Sušići kod Štrpca ne stigne pomoć plemenitih čitalaca "Vesti".

ZABRINUTI I SREĆNI: Porodica Stanojković

Izuzetka dakle, nema ni ovog puta, jer je nedavno posredstvom naše Redakcije stigla donacija vredna 450 australijskih dolara koju su im uputili njihovi redovni dobrotvori Milan i Dragan iz Liverpula.
 

Ovaj novčani prilog dobrotvora iz daleke Australije već je stigao Stanojkovićima na kućnu adresu.
 

- Kako da se zahvalim Milanu i Draganu za sve što su dosad učinili za nas i što nastavljaju da čine, ni sama ne znam. Hvala im do neba, ostaćemo njihovi večiti dužnici. Želimo im mnogo sreće, zdravlja i lepih trenutaka u životu ispunjenih ogromnom radošću. Još mi je teško da poverujem da nam je toliko dobrih ljudi u poslednje vreme priteklo u pomoć. Pomogli su nam da koliko-toliko stanemo na svoje noge, a onda nastavili da nam pomažu da ponovo ne krenemo nizbrdicom. Istina je da kada imate desetoro dece, svaka para se teško zadržava u rukama, jer decu treba nahraniti, uvek nekom zatreba nešto od obuće, odeće, školskog pribora i eto neplaniranih troškova. Da ne govorim sada kada je zima na pragu o virusima i gripu koji dečica zakače, pa onda treba ići i u kupovinu lekova i odvesti ih kod lekara - ispričala je stub kuće Stanojkovića, majka Ljiljana, a potom nastavila:

Srećni predstojeći praznici

 

Posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sindeja, u međuvremenu, za Stanojkoviće je stigla još jedna donacija anonimnog donatora iz Vulongonga od 100 dolara zajedno sa kratkom porukom u kojoj između ostalog piše:


"Dragi Stanojkovići, sve najbolje povodom predstojećih praznika i da ih provedete zajedno u lepoj porodičnoj atmosferi".
 

Naravno, i ovaj prilog će im narednih dana biti prosleđen na kućnu adresu. A, šta će porodica Stanojković poručiti svom dobrotvoru, moći će da pročita u jednom od narednih izdanja našeg lista.

- Istina je, nažalost, ta da smo morali da čekamo socijalnu pomoć, ni sama nisam sigurna koliko bi nas danas bilo. Ne znam da li bi Radovan bio još sa nama, jer i pored nege koje mu pružam i svih mogućih pregleda na koje ga vodim i gde najviše donacija potrošim, nikako da krene nabolje. Dokle će tako biti ni sama ne znam. Nadam se samo da neće doći do nekog pogoršanja. Stvarno sam već po ko zna koji put ostala sam bez reči. Meni je lakše da pokucam na sva vrata tražeći ostvarivanje nekog prava kad znam da mi je čovek za leđima, a muška glava u kući deci je veći autoritet i od najstrože majke.
 

Kako dvanaestoro Stanojkovića žive u kućerku od 30 metara kvadratnih, veličine nečije spavaće sobe, pri tom sagrađene od oplate, a ne čvrstog materijala, teško je i da zamisliti kako rešavaju probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Celokupna situacija je posebno pogoršana pre nešto više od godinu dana kada je otac Radovan povređen i od tada nikako da se oporavi i počne ponovo da privređuje. Ono što je, međutim, sasvim sigurno jeste da u domu Stanojkovića vlada izuzetna sloga, poštovanje i uzajamna briga.

Baš onakva kakva se danas u mnogim domovima, sa manje dece i više stambenog prostora i novca, teško nalazi. Najstarija Ankica, kojoj je 19 godina, 18-godišnja Zorica, 17-godišnji Jovica, 12-godišnji Nenad, 11-godišnji Andrej, 10-godišnja Andrijana, devetogodišnja Natalija, šestogodišnji Darko, petogodišnji Jugbogdan i dvogodišnja Anđelija, srećni su što imaju jedni druge, lepo se slažu, skromni su i zahvalni za sve što imaju. Što je tek prava retkost, u odnosu na svoje vršnjake.

Ovakva harmonija u domu Stanojkovića, dirnula je mnoga srca plemenitih čitalaca "Vesti" iz daleke Australije, poput Milana i Dragana iz Liverpula, pa zato i ne čudi što im pomoć vrlo često stiže i to onda kada im je najpotrebnija.

POZIV DONATORIMA  

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala, plemeniti Damire!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online