Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 24.09.2011.
00:48 >> 00:46h
K. S. - Vesti - Foto: Vesti A

Svaka para deci za školovanje

Ček na 200 američkih dolara dugogodišnjeg dobročinitelja Petra Markovića iz Rasina, namenjen samohranoj majci Jadranki Pupčević iz Šamca i njenim sinovima, 15-godišnjem Savi, 14-godišnjem Peri i 10-godišnjem Tošu, stigao je bezbedno na njen kućni prag.

Stasali u mladiće: Braća Pupčević

- Molim vas, još jednom se zahvalite do neba Petru Markoviću na ovako vrednoj pomoći u naše ime. Brine o nama punih pet godina i učinio je za nas više nego bilo ko iz naše familije. Neka mu Bog podari zdravlje i sreću. Kao što sam već rekla, ovaj novac ću utrošiti da sinovima dokupim sve što ne dobiju besplatno u školi od udžbenika i pribora do patika koje su sada takođe deo školske opreme. Isto tako bih se zahvalila i ostalim plemenitim čitaocima "Vesti" koji su nam takođe pomagali onda kada nam je bilo najteže, tačnije dok smo živeli u napuštenoj udžerici u Tursinovcima, bez struje, vode, ni ustakljenih prozora nije bilo, brave na vratima... Izvukli su nas iz tog pakla, obukli od glave do pete, nahranili, ali i pomogli da saznam kome u Centru za socijalni rad da se obratim da mi objasni i pomogne da ostvarim sva prava i da mi deca krenu u školu - rekla je 53-godišnja Jadranka Pupčević koja prima 105 konvertibilnih maraka dečjeg dodatka.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


To nije dovoljno za svakodnevni život, pa tako često obavlja poslove za nadnicu. Kako kaže, kapne joj i poneka donacija, najčešće od Petra Markovića, što je sasvim dovoljno za pristojan život njenih sinova koji uskoro završavaju osnovnu školu, a ona će se i dalje boriti kao do sada da nastave školovanje i izuče bar neki zanat.


Koliko poznajemo Jadranku Pupčević, i u ovoj nameri će uspeti. Ona spada u red onih majki koje ruše sve prepreke da bi svojoj deci obezbedile egzistenciju i utabale stazu kojom će ići u sigurnu budućnost.
 

Dobar primer

- Mnogo su dobri đaci, odlikaši sva trojica i greh bi bio da ostanu nekvalifikovani radnici samo sa završenom osnovnom školom. Koliko vole knjigu i mogu da uče, sposobni su da završe svaki fakultet, da budu inženjeri, doktori, zubari. Ali, iz ove kože se ne može. Dobar zanat i njihove zlatne ruke omogućiće im da pristojno žive, a ja ću ih dok sam živa podsećati da samo zahvaljujući Petru Markoviću i drugim zemljacima iz dijaspore nisu ostali nepismeni nadničari u selima oko Šamca - kaže majka Jadranka, čija su upornost i marljivost oduvek bile uzor sinovima.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nagrada za trojicu odlikaša
HUMANITARNI MOST Nije sam u nevolji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online