Subota 24.09.2011.
00:48 >> 00:46h
K. S. - Vesti - Foto: Vesti

Svaka para deci za školovanje

Stasali u mladiće: Braća Pupčević

- Molim vas, još jednom se zahvalite do neba Petru Markoviću na ovako vrednoj pomoći u naše ime. Brine o nama punih pet godina i učinio je za nas više nego bilo ko iz naše familije. Neka mu Bog podari zdravlje i sreću. Kao što sam već rekla, ovaj novac ću utrošiti da sinovima dokupim sve što ne dobiju besplatno u školi od udžbenika i pribora do patika koje su sada takođe deo školske opreme. Isto tako bih se zahvalila i ostalim plemenitim čitaocima "Vesti" koji su nam takođe pomagali onda kada nam je bilo najteže, tačnije dok smo živeli u napuštenoj udžerici u Tursinovcima, bez struje, vode, ni ustakljenih prozora nije bilo, brave na vratima... Izvukli su nas iz tog pakla, obukli od glave do pete, nahranili, ali i pomogli da saznam kome u Centru za socijalni rad da se obratim da mi objasni i pomogne da ostvarim sva prava i da mi deca krenu u školu - rekla je 53-godišnja Jadranka Pupčević koja prima 105 konvertibilnih maraka dečjeg dodatka.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


To nije dovoljno za svakodnevni život, pa tako često obavlja poslove za nadnicu. Kako kaže, kapne joj i poneka donacija, najčešće od Petra Markovića, što je sasvim dovoljno za pristojan život njenih sinova koji uskoro završavaju osnovnu školu, a ona će se i dalje boriti kao do sada da nastave školovanje i izuče bar neki zanat.


Koliko poznajemo Jadranku Pupčević, i u ovoj nameri će uspeti. Ona spada u red onih majki koje ruše sve prepreke da bi svojoj deci obezbedile egzistenciju i utabale stazu kojom će ići u sigurnu budućnost.
 

Dobar primer

- Mnogo su dobri đaci, odlikaši sva trojica i greh bi bio da ostanu nekvalifikovani radnici samo sa završenom osnovnom školom. Koliko vole knjigu i mogu da uče, sposobni su da završe svaki fakultet, da budu inženjeri, doktori, zubari. Ali, iz ove kože se ne može. Dobar zanat i njihove zlatne ruke omogućiće im da pristojno žive, a ja ću ih dok sam živa podsećati da samo zahvaljujući Petru Markoviću i drugim zemljacima iz dijaspore nisu ostali nepismeni nadničari u selima oko Šamca - kaže majka Jadranka, čija su upornost i marljivost oduvek bile uzor sinovima.

2024 © - Vesti online