Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 23.08.2011.
12:00
S. Sarajlija - Vesti - Foto: A

Još jedan čovek od reči

Užičanin Goran Živić poslao 320 evra, svoj prilog za kupovinu elektronskih kolica Milici Rančić, a 50 evra kao poseban dar njoj i sestrama.

Bolest ih još više vezala: Sestre Rančić

Iako je apelom Humanitarnog mosta tražena pomoć za nabavku elektronskih invalidskih kolica za 16-godišnju Milicu Rančić, srca naših čitalaca podjednako su osvojile i njene dve sestre. Pirotske trojke, rođene sa cerebralnom paralizom, nisu iznenađene. Sve što imaju međusobno dele, pa tako i svaka donacija koja stigne obraduje Moniku i Milijanu koliko i Milicu.


Tako je bilo i kad je na njihovu kućnu adresu stigla obećana pomoć Užičanina Gorana Živića koji živi i radi i Francuskoj. Uz prilog od 320 evra za kupovinu kolica, poslala je sestrama Rančić i 50 evra da ispune sebi neku od devojačkih želja.

Kolica bez opreme 3.500 evra

 

- Zvalo me nekoliko donatora pitajući da li sam dobro razumela da elektronska invalidska kolica koštaju samo 3.500 evra. Objasnila sam ljudima da sam tragala za najjeftinijim, ali novim i da je to cena, kako kažu, golih kolica, bez raznoraznih dodataka. To je slično kupovini auta bez radija, presvlaka za sedišta, klima-uređaja. Svi ti specijalni dodaci, poput naslona za glavu, jastučića i još mnogo štošta mogu se naknadno kupovati - kaže majka Olgica, po čijem je računu prikupljeno blizu polovine potrebne sume.

- Upoznali smo još jednog čoveka od reči. Javljao nam se nekoliko puta, želeo što više da sazna o nama, pratio tok akcije i delio našu radost što se suma uvećava, kako i kada se pojavljivala šansa da Milica dobije iz Australije kolica. Naravno, želje i mogućnosti ne idu uvek zajedno. Moje ćerke, suprug i ja zahvalni smo i na dobrim namerama, a Goranu Živiću na prilogu za kolica i divnoj pažnji u vidu novčanog poklona koji vredi trećinu moje mesečne zarade - rekla je Olgica Rančić, koja svojom platom spremačice od 15.000 dinara izdržava celu porodicu.


Firma oca Ivice otišla je pod stečaj i on je ostao bez posla, ali to nije poremetilo skladne odnose ove skromne porodice. Ćerke su nastavile da uče i postigle odličan uspeh na kraju osnovne škole i nastavile da maštaju o polasku u srednju koja će im omogućiti da rade, druže se sa ljudima sličnih interesovanja i same sebe izdržavaju.

A da bi snovi ćerki postali stvarnost, roditelji su pokucali i na vrata "Vesti".


Milijana i Monika, koje su uspele da stanu na svoje noge, mogu da krenu u srednju školu. Ni njihov korak nije siguran, ali majka Olgica i otac Ivica spremni su da ih prate do školske zgrade i čekaju po završetku nastave.


- Monika i Milijana mogu da sede u školskoj klupi za razliku od Milice na kojoj je bolest ostavila najviše posledica. Zato su joj neophodna invalidska kolica. Mi ne možemo biti u učionici i dizati je iz klupe niti prenositi iz kabineta u kabinet. Za dalje školovanje mora imati to elektronsko pomagalo kako bi njime upravljala - nastavlja majka Olgica i ponavlja već mnogo puta ispričanu priču.


Od Miličinih kolica zavisi i da li će njene druge dve ćerke upisati srednju školu i ako upišu da li će je završiti. Poznato je da su trojke, kao blizanci, izuzetno vezani, a kod sestara Rančić ona je zajedničkom bolešću utrostručena. Stoga, poštovani čitaoci, ulažući u budućnost Milice, ulažete i u budućnost Monike i Milijane, što je dobro razumeo i na najbolji način pokazao Užičanin iz Francuske, o čijoj donaciji danas pišemo.
 

POZIV DONATORIMA

 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online