Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 01.08.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Snovi o rehabilitaciji postali stvarnost

Duško Pavlović iz Čikaga posetio Danila Jovanova i uručio mu 1.350 dolara koje je prikupio zajedno sa zaposlenima u njegovoj firmi i mušterijama.

U postelji 12 godina: Danilo Jovanov

Pre nešto više od nedelju dana skromni dom 32-godišnjeg kvadriplegičara Danila Jovanova iz Kraljeva, posetio je Duško Pavlović iz Čikaga donevši pomoć od 1.350 američkih dolara, čime je dokazao, po ko zna koji put, da dobrotvori ne zaboravljaju svoje štićenike.

Ovu vrednu donaciju prikupio je preko svoje firme "Beograd mit market" organizovavši akciju za Danila među zaposlenima i mušterijama. O tome kako je protekao susret Duška Pavlovića sa porodicom Jovanov, naše novinare je obavestio vidno uzbuđen Danilo koji se već duže od decenije, ležeći u postelji, bori sa bolovima i nemaštinom.

Ostaću vaš večiti dužnik

 

- Da nije bilo materijalne pomoći čitalaca "Vesti", siguran sam da do mog oporavka ne bi došlo. Najveći problem su mi dekubiti koji izuzetno teško zarastaju. Sada mogu sebi da priuštim sva sredstva za negu i lečenje, zbog čega ću svima ostati večiti dužnik. Vratili su mi volju za životom, kao i nadu da će doći lepša vremena u moj život - rekao je Danilo Jovanov, potvrdivši da se u tom izmučenom telu skriva duh sportiste željnog da se bori, kako bi uspeo ponovo da se služi rukama uprkos činjenici da su povrede kičme bile toliko teške da su dovele do kvadriplegije.

- Duško je došao zajedno sa ćerkom Aleksandrom, sestrom Vesnom i zetom Nenadom. Šta reći osim da su me mnogo obradovali, pre svega time što su odvojili vreme da dođu, posede i popričaju sa mnom. Bio sam i potresen i oduševljen u isto vreme njihovom iskrenom brigom. Pričali smo, čini mi se, veoma dugo, tema za razgovor nije nam ponestajalo. Nisam mogao a da ne pomislim kako ovoliko za mene nisu učinili ni nekada bliski prijatelji ili rodbina. Ovo je već četvrta donacija koju dobijam zaslugom Duška Pavlovića i to još od onog užasnog zemljotresa. Prezahvalan sam mu na svemu što je dosad učinio za mene i što organizuje prikupljanje pomoći koja mi je više nego dobro došla. Veliko i od srca hvala svima koji su učestvovali u prikupljanju ove dragocene pomoći - ispričao je Danilo, zatočen između četiri zida u višespratnici koja nema rampu za kretanje invalidskih kolica.


Istina, Danilo nije običan kvadriplegičar, jer je stalnim vežbama, plivanjem i ronjenjem uspeo pre 11 godina, samo godinu dana posle udesa, da pokrene ruke. Čudili su se lekari njegovoj ogromnoj i gotovo nadljudskoj upornosti, nastojeći da pokaže kako se snagom volje mogu pomeriti postavljene granice. Nažalost, u međuvremenu, majka je napustila posao da bi ga negovala, ocu na železnici plata se smanjivala, pa je porodica ostala bez para, a Danilo bez adekvatne medicinske nege. Samim tim i sredstva za rehabilitaciju. Zato je ovom nesrećnom mladiću, koji pune tri godine nije ustao iz postelje, nekada perspektivnom mladom košarkašu, trenutno najpotrebnija rehabilitacija.


- Plan je da krajem avgusta, početkom septembra odem u Igalo na rehabilitaciju u trajanju od 20 dana. Bez pomoći dobročinitelja iz Amerike to nikako ne bih mogao. Činjenica je i ta da su mi mnoge rane od dekubita na leđima zarasle i to samo zato što smo mogli da kupimo srebrne gaze i flastere sa kolagenom za obnavljanje epitelnog tkiva od donacija koje su nam slali dobri ljudi, a između ostalih i Duško Pavlović. Iskreno verujem da će mi u Igalu vratiti bar deo onih mogućnosti koje sam imao kada sam redovno mogao da idem na fizikalne terapije u rehabilitacione centre - rekao je Danilo Jovanov.

POZIV DONATORIMA

 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online