Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 21.07.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Brine o sestricama kao o svojim ćerkama

Penzioner Saša Rajkov iz Berlina poslao 50 evra, mobilne telefone, memorijske kartice, video kameru i toplo pismo Milici, Moniki i Milijani

Hvala od srca, mnogo ste nas obradovali: Milica, Monika i Milijana Rančić

Penzioner Saša Rajkov iz Berlina, koji je već pomogao porodici 16-godišnjih sestara Monike, Milijane i Milice Rančić iz Pirota, rođenih istog dana i obolelih od iste bolesti, cerebralne paralize, o čemu smo već pisali, odlučio je da ih ponovo obraduje.


Na kućnu adresu porodice Rančić, ovaj čovek dobrog srca je tako poslao novčani prilog od 50 evra za nabavku elektronskih invalidnih kolica Milici Rančić, toplo pismo, mobilne telefone za sve tri sestre, memorijske kartice, kao i video kameru za njihov kompjuter.

Milica čeka avgust

 

Sestre Monika i Milijana Rančić uspele su da polože maturu i da se upišu u srednju ekonomsku školu u Pirotu. Milica, međutim, još nije raspoređena u koju će školu ići.


- Milica će biti tek u avgustu upisana u srednju školu. Da li ćemo uspeti da je upišemo u drugom roku zajedno sa sestrama ili negde drugo, ostaje pod znakom pitanja. Vidim po njoj da joj nije sve jedno. Brine o tome da li će do tad imati kolica, jer ako se bude upisala u srednju školu, ukoliko ih ne bude imala, neće ni moći da ide. Zato sve svoje nade i dalje polaže u humane zemljake iz dijaspore i njihovu svesrdnu pomoć - kazala je majka Olgica.

O ovom divnom gestu dobrotvora iz Nemačke, naše novinare je obavestila vidno uzbuđena majka Olgica Rančić.


- Zaista sam ostala bez svake reči, kada su u pitanju dobročinstva Saše Rajkova. Koliko smo mu svi u kući zahvalni, teško je rečima opisati. Šta reći za čoveka koji je odmah pošto je saznao da je mojim devojčicama rođendan bio 25. juna, istog časa poželeo da ih obraduje nekim poklonom. Kada su Monika, Milijana i Milica otpakovale ono što im je njihov dobrotvor ubrzo poslao, zanemele su od sreće i radosti. Iako su darovi stigli posle njihovog pravog rođendana, imale su utisak kao da ga ponovo slave - ispričala je majka Olgica Rančić, a potom nastavila:


- Video kameru su odmah priključile na kompjuter, pa putem interneta, videle se i čule sa svojim dobročiniteljem kako bi mu se lično zahvalile za sve što je učinio za njih. Mnogo su mu se obradovale i zaista smo svi uživali razgovarajući sa njim. Iskrena briga za naše devojčice i pažnja Saše Rajkova sve nas je duboko ganula. Hvala mu do neba za sve što je za nas učinio.


Ova nesrećna mati, na čija su se pleća svalile goleme nevolje onog trenutka kada je njen suprug Ivica ostao bez posla, jer je njegova firma otišla u stečaj sada sa skromnom platom higijeničarke u Narodnoj biblioteci u Pirotu od 15.000 dinara izdržava celu porodicu. Zbog tako teške situacije jedva izlaze na kraj sa svim mesečnim troškovima.


Želja njihovih ćerki da upišu srednju školu, dovela ih je u nepriliku, jer kako na ovom nivou obrazovanja nema patronažne nastave, to bi njih tri svakog dana morale da odlaze na časove. Iako sve tri obolele od cerebralne paralize i lečene istim metodama ruskih specijalista, učinak njihovog lečenja je, međutim, bio sasvim različit. Monika je uspela da prohoda, Milijana da se kreće uz pomoć štaka, ali Milica, nažalost, nije uspela zbog čega je ostala vezana za invalidska kolica.

Samim tim, Rančići su se našli u velikom problemu, jer da Milica mogla zajedno sa sestrama u školu potrebna su joj električna kolica. Bračni par Ivica i Olgica, nemaju novca, niti mogućnosti, da ih sami nabave. Upravo zbog toga su morali da se za pomoć obrate plemenitim čitaocima "Vesti" da bi ćerki Milici omogućili nastavak školovanja sa sestrama, što bi njoj pre svega na psihičkom planu bilo od izuzetnog značaja. Onda ne bi patila i osećala se izneverenom i zapostavljenom.

Prikupljeno oko 1.475 evra

 

- Do sada smo zahvaljujući plemenitim čitaocima "Vesti" širom sveta prikupili oko 1.475 evra računajući novopristiglu donaciju Saše Rajkova. Nažalost, to još nije dovoljno da bi Milici kupili elektronska invalidska kolica kako bi mogla sa sestrama u školu. Pre svega, jer se cena ovog ortopedskog pomagala kreće od nekih 2.500 evra za polovna, pa do 10.000 evra za nova kolica. Ne gubimo nadu da ćemo uz pomoć ovako dobrih ljudi poput dobrotvora iz Berlina uspeti da do septembra savladamo ovu golemu prepreku - rekla je Olgica Rančić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online