Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 11.03.2011.
12:00
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: A

Najlepši i najjeftiniji osmomartovski pokloni

Već tradicionalno, među prodavcima koji su na štandovima u glavnoj prijedorskoj ulici nudili prolaznicima poklone za 8. mart nalazila su se i dva štanda Specijalne škole "Đorđe Natošević". Izloženi su bili ručni radovi sadašnjih i nekadašnjih učenika. Direktor ove škole Mustafa Talić potvrdio je da su i ove godine odlučili da ručne radove svojih učenika ponude građanima povodom obeležavanja Dana žena, međunarodnog praznika.

- Reč je o predmetima koji se izrađuju u naše dve radionice, tekstilnoj i bravarsko-metalskoj. Izlažemo najviše da građanstvo vidi da su i naša deca korisni članovi društva - rekao je Talić.


Na štandovima su se mogli kupiti vezeni peškiri, stolnjaci, tkane torbe, ručno bojene svilene marame, sitna kožna galanterija, metalni stalci za cveće, metalni pribor za kamin i razni drugi korisni predmeti, a cene su se kretale od jedne do 20 konvertibilnih maraka.

Đaci pravili, roditelji prodavali: Štand učenika Specijalne škole


 

- Predmeti koje prave naši učenici uvek prodajemo po simboličnim cenama, toliko da možemo da kupimo nove materijale za dalji rad - rekao je Talić.


On je dodao da su njihovi učenici za svoje radove nagrađivani značajnim priznanjima i da ukrašavaju više institucija u Republici Srpskoj, te mnoge svetske institucije, među kojima je i sedište Ujedinjenih nacija, što ih čini posebno ponosnim i motiviše da budu još kreativniji.


Novcem prikupljenim od prodaje oni nabavljaju potrošni materijal ili pomažu socijalno najugroženijim sadašnjim i bivšim učenicima ove škole.


Radove učenika Specijalne škole na štandovima prodaju njihovi roditelji koji se smenjuju u ovoj aktivnosti.


Na ostalim štandovima radove je izlagalo nekoliko udruženja koja okupljaju žene i uglavnom se radi o ručno vezenim i tkanim predmetima. Takođe, tu su bili i trgovci koji nude predmete od keramike, drveta i stakla, kao i oni što prodaju kozmetiku i cveće.


Cene poklona za 8. mart, međunarodni dan žena, kretale su se od 10 do 120 konvertibilnih maraka, što je znatno više od cena učeničkih radova.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online