Petak 11.03.2011.
12:00
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto:

Najlepši i najjeftiniji osmomartovski pokloni

- Reč je o predmetima koji se izrađuju u naše dve radionice, tekstilnoj i bravarsko-metalskoj. Izlažemo najviše da građanstvo vidi da su i naša deca korisni članovi društva - rekao je Talić.


Na štandovima su se mogli kupiti vezeni peškiri, stolnjaci, tkane torbe, ručno bojene svilene marame, sitna kožna galanterija, metalni stalci za cveće, metalni pribor za kamin i razni drugi korisni predmeti, a cene su se kretale od jedne do 20 konvertibilnih maraka.

Đaci pravili, roditelji prodavali: Štand učenika Specijalne škole


 

- Predmeti koje prave naši učenici uvek prodajemo po simboličnim cenama, toliko da možemo da kupimo nove materijale za dalji rad - rekao je Talić.


On je dodao da su njihovi učenici za svoje radove nagrađivani značajnim priznanjima i da ukrašavaju više institucija u Republici Srpskoj, te mnoge svetske institucije, među kojima je i sedište Ujedinjenih nacija, što ih čini posebno ponosnim i motiviše da budu još kreativniji.


Novcem prikupljenim od prodaje oni nabavljaju potrošni materijal ili pomažu socijalno najugroženijim sadašnjim i bivšim učenicima ove škole.


Radove učenika Specijalne škole na štandovima prodaju njihovi roditelji koji se smenjuju u ovoj aktivnosti.


Na ostalim štandovima radove je izlagalo nekoliko udruženja koja okupljaju žene i uglavnom se radi o ručno vezenim i tkanim predmetima. Takođe, tu su bili i trgovci koji nude predmete od keramike, drveta i stakla, kao i oni što prodaju kozmetiku i cveće.


Cene poklona za 8. mart, međunarodni dan žena, kretale su se od 10 do 120 konvertibilnih maraka, što je znatno više od cena učeničkih radova.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online