Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1475
1716
06.07.2016.
Da li je EPS kočničar reformi u Srbiji
Tanjug

TONI VERHEIJEN, direktor Svetske banke

- Ukoliko EPS ubrzo ne napravi radikalne rezove, ova kompanija predstavljaće tempiranu bombu za Srbiju. Imaju najveće plate u zemlji, a usluga im je jedva osrednja. Ne mogu da zaustave krađu struje koja je, prema njihovoj računici, ravna 0,2 odsto vrednosti BDP. Ukoliko se ne smanje troškovi poslovanja EPS, struja će morati da poskupi.

Tanjug

MILORAD GRČIĆ, direktor EPS

- EPS postupa u skladu sa zacrtanim programom reorganizacije koji je trasirala Vlada Srbije. Nismo ni u jednom trenutku odustali, niti zaustavili reforme. U prvom kvartalu ove godine poslovali smo sa više od 13 miliona dinara dobitka, a EPS od 2000. godine ne uzima ni dinar iz budžeta, već ga puni sa više od 67 milijarde dinara.

Za i protiv
1412
1447
05.07.2016.
Država zaostaje u evidentiranju ilegalnog oružja
www.mc.rs

FILIP ŠVARM, urednik nedeljnika "Vreme"

- Ministar unutrašnjih poslova uopšte nema ideju koliko zaista nelegalnog oružja ima u Srbiji. U njegovoj proceni se donja i gornja granica razlikuju za čak 700.000 komada. Policija na ovaj način priznaje neku vrstu kapitulacije kada je reč o posedovanju nelegalnog naoružanja.

A. Čukić

MILOVAN DRECUN, poslanik SNS-a

- Nije mi poznato da je bilo koja država uspela da svaki komad naoružanja koje postoji evidentira. Uvek postoji i nelegalno naoružanje i ilegalno tržište oružja kojim trguju određene kriminalne grupe. Treba učiniti sve da se ono svede na najmanju moguću meru.

Za i protiv
1650
1539
04.07.2016.
Srbija spremna za borbu protiv terorističkih pretnji
Tanjug

Zoran Đorđević, ministar odbrane

- Srbija je spremna da odgovori na napad terorista. Pripadnici Vojske Srbije i MUP Srbije pokazali su zavidnu osposobljenost i stručnost da se izbore s teroristima koji su danas možda i najveća pretnja. Ipak, te pretnje nisu svakodnevica u Srbiji, kao što je to slučaj u svetu.

Youtube/Reč više

Božidar Spasić, bivši funkcioner DB

- Ne verujem da bi Srbija uspela da se odbrani od terorista ukoliko bi se ID okrenula ka Srbiji! To nisu uspele da urade ni mnogo razvijenije i bezbednosno spremnije zemlje poput Belgije, Francuske i Turske. Naša zemlja bi trebalo da se usredsredi na jačanje obaveštajnih struktura.

Za i protiv
2391
2998
01.07.2016.
Aleksandar Vučić ima problema da sastavi vladu
A. Čukić

SAŠA RADULOVIĆ, lider pokreta Dosta je bilo

- Vučiću je jako važno da cela nacija veruje da od njega sve zavisi. Međutim, on zaista ima problem da formira kabinet jer od većine od 131 poslanika, samo je 98 SNS-ovih, mada čak ni oni svi nisu njegovi jer ima i Tominih. Uz to, njegovim koalicionim partnerima porasli su apetiti.

Tanjug

BOJAN PAJTIĆ, lider Demokratske stranke

- Prošlo je gotovo mesec dana kada je Dragoljub Mićunović optužen što je odredio pauzu u radu Skupštine. Vučićeva koalicija od silne žurbe još nije u stanju da formira vladu. To Vučiću ne smeta da funkcioniše mimo zakona. Na taj način on snižava cenu koalicionim partnerima.

Za i protiv
1967
1512
30.06.2016.
Bregzit je umnogome sličan raspadu Jugoslavije
Reuters

MILAN KUČAN, bivši predsednik Slovenije

- Mnogi aspekti ukazuju da je Bregzit podseća na raspad Jugoslavije, a kao prvo ravnopravnost članica. Zvanično su u Jugoslaviji svi bili ravnopravni, ali neki su bili ravnopravniji. I EU su velike ekonomske razlike kao i u bivšoj SFRJ. Bugarska i Nemačka se ne mogu u tom smislu porediti.

M. Karović

VLADISLAV JOVANOVIĆ, bivši šef srpske diplomatije

- Pogrešno je tvrditi da Bregzit podseća na raspad SFRJ. Srbi su tada smatrali da treba odbraniti Jugoslaviju kao najbolje rešenje za Južne Slovene i zbog toga su se protivili odlasku iz zajedničke države bez dogovora. Kučan ovim stavom brani svoju politiku secesije oružanim sredstvima.

Za i protiv
1948
1549
29.06.2016.
Jačanje dolara zbog Bregzita povećaće srpski spoljni dug
pixabay.com

NENAD GUJANIČIĆ, Vajs broker

- Izloženost Srbije prema dolaru prilično je velika usled prodaje nekoliko serija obveznica na inostranom tržištu, a sve te serije bile su denominovane u dolaru. Svako jačanje dolara značajno će povećati naš javni dug, ali taj rizik smo sami preuzeli kada smo se zadužili u ovoj valuti.

A. Čukić

IVAN NIKOLIĆ, Ekonomski institut

- Kolebanja sa dolarom traju ne samo mesecima nego i godinama, tako da ovo trenutno jačanje ne znači da će potrajati i da dolar ponovo neće oslabiti. Srpska ekonomija je, ipak, više vezana za zemlje evrozone poput Nemačke i Italije, tako da ne bi trebalo jače da osetimo efekte Bregzita.

Za i protiv
2303
1982
28.06.2016.
Protesti inicijative Ne da(vi)mo Beograd biće sve žešći i veći
youtube.com/Lični stav

GORAN JEŠIĆ, potpredsednik DS-a

- Kada državne institucije ne rade svoj posao i tolerišu korupciju i nasilje nad građanima, onda je jedini odgovor slobodnog naroda takav vid protesta. Mislim da će ovaj bunt dobiti na masovnosti i apsolutno i u potpunosti ga podržavam.

www.mc.rs

DEJAN VUK STANKOVIĆ, politički analitičar

- Pristojan broj građana okuplja se na protestima Ne da(vi)mo Beograd. Nema ih ni mnogo, ali ni zanemarljivo. Ipak, po broju učesnika, ova okupljanja se ne mogu porediti sa građanskim i studentskim protestima tokom devedesetih.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online