Nedelja 22. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1801
2137
28.09.2015.
Agencija za privatizaciju biće ugašena do kraja godine

ŽELJKO SERTIĆ, ministar privrede

Postoji plan da se Agencija ugasi do kraja godine. Gašenje Agencije neće usporiti privatizaciju. U Ministarstvu privrede planiramo da formiramo mali odabrani tim stručnjaka koji će obavljati monitoring i završiti proces privatizacije.

LjUBOMIR ŠUBARA, direktor Agencije

Vek trajanja agencije odrediće kraj privatizacije. Ako se zna da zakon predviđa kontrolu od maksimalno tri godine, mislim da bi to mogao biti rok za završetak rada, pa bih u tom slučaju mogao ja i da zatvorim vrata ove institucije.

Za i protiv
2398
2578
26.09.2015.
Diploma u Srbiji nije presudna za posao

BRANISLAV BORIČIĆ, dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu

- Za neke poslove diploma zaista nije važna, je poslodavci vrlo brzo mogu da ocene koliko je kandidat kvalitetan i mogu da ga eliminišu ili unaprede. U inostranstvu postoji praksa da se za neke poslove organizuje testiranje ili probni rad, pa ako ste dobri dobijete posao.

DRAGOLjUB VUKADINOVIĆ, direktor kompanije Metalac

- Prilikom zapošljavanja u našu kompaniju fakultet je obavezan. I to ne bilo koji, već isključivo državni. Ne može bez škole. Jedan od hiljadu kandidata je dobar i bez diplome. To naravno ne znači i da su svi oni sa fakultetskom diplomom dobri radnici. Praksa to brzo pokaže.

Za i protiv
1510
1814
25.09.2015.
Savez Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića ide na ruku Vučiću

ĐORĐE VUKOVIĆ, Centar za slobodne izbore i demokratiju

- Bojan Pajtić koji to tvrdi je u pravu jer bi takav savez mogao da nanese štetu njegovoj Demokratskoj partiji, pa je logično da to javno osporava. Očigledno da takav čin LDP-a i SDS-a može da oduzme deo biračkog tela na koje lider Demokratske stranke računa na predstojećim izborima.

VEROLjUB ARSIĆ, Srpska napredna stranka

- Očigledno je da je biračko telo koje ne podržava premijera jako malo i ne vidim da ovaj savez može da ima uticaja na Vučića i njegov rejting. Ovakve izjave lidera DS upućene Tadićevoj i Jovanovićevoj partiji pre svega vidim kao njihovu međusobnu borbu za mali deo biračkog tela.

Za i protiv
1576
1739
24.09.2015.
Ombudsman je u pravu kada traži smenu ministra Bratislava Gašića

DRAGAN ŠUTANOVAC, bivši ministar odbrane

- Više je nego jasno da je ministar kršio propise u više navrata počev od prikupljanja podataka o aktivnosti SRS, pa do događaja tokom prošlogodišnje Parade ponosa. Javnost očekuje i kraj istrage o padu helikoptera gde je očigledno kršenje procedura i lanca komandovanja.

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ, narodni poslanik SNS

- Predsednik Vlade će uvažiti ono što je Saša Janković preporučio u smislu da to pročita što je tražio, ali će odluku doneti on sam. Činjenica je, međutim, da ombudsman pravi sebi političku karijeru, napadajući instituciju, koja prema istraživanjima ima najveću podršku građana.

Za i protiv
1509
2003
23.09.2015.
Država suviše finansira LGBT organizacije

VLADAN GLIŠIĆ, pokret Dveri

- Podaci o državnom finansiranju govore da gejevi očigledno nisu diskriminisani. Svaka im vlast poslednjih godina izlazi u susret. Među državnim funkcionerima ima više promotera homoseksualnosti nego u nevladinim organizacijama.

GORAN MILETIĆ, gej aktivista

- Pare koje dobijamo od države nisu tako velike kao što izgleda, posebno kada se podele na sve organizacije. Prevencija HIV odnosi se i na gej i na strejt populaciju, dok je novac za diskriminisane grupe namenjen i nama, ali i Romima.

Za i protiv
1747
2134
22.09.2015.
I Srbija treba da zatvori granice za izbeglice

BOŠKO OBRADOVIĆ, pokret Dveri

Dok EU svaki dan podiže sve više zidova, Vlada Srbije otvara granice naše države za nekontrolisan priliv svih vrsta izbeglica. Dok Orban šalje vojsku i policiju na granice i predlaže imigrantima da se nasele u Srbiji, naša Vlada ćuti na ovu provokaciju, a dužna je da se stara o bezbednosti građana koja je ugrožena.

NEBOJŠA STEFANOVIĆ, ministar policije

Srbija nema nikakav povod da zatvara granice, a ukoliko bi se to dogodilo, Makedonija bi zatvorila svoju granicu prema Grčkoj, a Grčka prema Turskoj i onda bi se stvorio domino-efekat. Želimo da normalni putni pravci koji su do sada postojali budu ponovo otvoreni.

Za i protiv
1441
1273
21.09.2015.
Za lobiranje u Srbiji treba doneti poseban zakon.

KOSTADIN PUŠARA, ekonomista

Najbolje bi bilo da se za lobiranje donese poseban zakon, kao u Crnoj Gori. Američki zakon o lobiranju star je koliko o njihova država, a crnogorski je EU ocenila kao jedan od tri najreformskija. U Srbiji lobiranje nije shvaćeno na pravi način niti njegova uloga u sprečavanju korupcije.

TATJANA BABIĆ, Agencija za borbu protiv korupcije

Oblast lobiranja potrebno je urediti, bez obzira u okviru kog zakona će se to uraditi da bi se znalo ko lobira, kako, koji privatni interes promoviše i da li je on u suprotnosti sa javnim. Tako se sprečava korupcija i trgovina uticajem. Zakonski treba da se odredi i koje će telo pratiti proces lobiranja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online