Subota 21. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2037
1734
16.01.2016.
Hrvatska ima pravo da blokira letove Er Srbije

SINIŠA HAJDAŠ-DONČIĆ, ministar saobraćaja Hrvatske

- Lufthanza i Kroacija erlajnz pokrenule su zbog transfernih letova prekršajni postupak protiv Er Srbije koja bi mogla izgubiti pravo letenja u Hrvatskoj ako nastavi da ignoriše proces. Srpska aviokompanija krši bilateralni sporazum Hrvatske i Srbije o vazdušnom saobraćaju.

ZORAN ILIĆ, pomoćnik ministra saobraćaja Srbije

- Medijsku kampanju protiv Er Srbije shvatam kao provokaciju. Er Srbija takve letove nudi mnogo povoljnije od drugih aviokompanija i to je pokrenulo reakciju hrvatske aviokompanije. Prvo ročište odloženo je na molbu srspke kompanije, a drugo na zahtev hrvatske strane.

Za i protiv
2107
2006
15.01.2016.
Ministar odbrane Hrvatske nazvao srpske lidere "prvacima ratova"

VESNA PUSIĆ, šef diplomatije Hrvatske

- Nabavka oružja u Hrvatskoj je na dugom štapu, a Srbija to koristi za stvaranje psihoze za naoružavanje. Dolazeća HDZ vlada i takođe slična srpska imaju međusobno daleko bolje razumevanje za žestoke nacionalističke stavove.

IVICA DAČIĆ, ministar spoljnih poslova

- Ratovi su završeni i Hrvatska nema čime da se ponosi, naročito zlodelima NDH. Njihovog odlazećeg ministra odbrane Antu Kotromanića besmisleno je komentarisati kao i Tvrtka Kotromanića. Obojica su prošlost kao i srednji vek.

Za i protiv
2290
2097
14.01.2016.
Projekat Južni tok biće obnovljen

DUŠAN BAJATOVIĆ, direktor Srbijagasa

- Taj projekat je i te kako živ. Kada će se i zvanično vratiti, znaćemo uskoro. Južni tok je najbolji i za Jugoistočnu i Južnu Evropu najpovoljniji gasovod. U tom projektu jedini rizik snosili su Rusi.

DMITRIJ PESKOV, portparol Vladimira Putina

- Rusija neće nastaviti pregovore o izgradnji tog gasovoda i to je odluka državnog vrha. Južni tok je odavno zvanično obustavljen. Prema tome, ne postoji predmet za pregovore Moskve s bilo kim.

Za i protiv
2009
2142
13.01.2016.
Državni vrh izviždan na vaterpolo utakmici sa Hrvatskom

BORISLAV STEFANOVIĆ, poslanik Levice Srbije

- Zviždanje na otvaranju EP u Beogradu vidim kao pokazatelj toga šta narod zaista misli o ovoj vlasti, jer tu nije bilo ljudi koji se dovoze autobusom iz svih krajeva Srbije. Ipak, daleko od toga da se može reći da je ova vlast gotova. Tek je počela da se kruni.

MILOVAN DRECUN, poslanik SNS-a

- Državni vrh nije bio prisutan na manifestaciji zbog politizacije, već zbog njenog značaja. Samim tim, zviždanje nije primerena reakcija i time je poslata loša poruka svetu. Takva poruka srpskim vlastima mogla je da se pošalje i na drugom mestu.

Za i protiv
2318
1767
12.01.2016.
U Nemačkoj ponovo štampaju Hitlerov "Majn Kampf"

BOJAN DIMITRIJEVIĆ, istoričar

- Nijedna knjiga ne sme da bude zabranjena. Nemačke kolege ponudile su kritičko izdanje i to je bolje nego da se štampa na divlje. Sama knjiga nije preterano zanimljiva i brzo će biti lišena medijske pažnje.

FILIP DAVID, književnik

- Ne verujem mnogo u takozvana kritička izdanja. Otrov koji ta knjiga sadrži može opasno da deluje na nove generacije koje nisu doživele strahote Drugog svetskog rata i holokausta i ne poznaju nacizam.

Za i protiv
2988
2508
11.01.2016.
Pretnje Islamske države treba da zabrinu Srbiju

MEHO OMEROVIĆ, član Odbora za kontrolu službi bezbednosti

- Nijedna pretnja, ma kakva ona bila, ne sme za ozbiljnu državu, a Srbija to jeste, da ostane bez reakcije. Sve službe bezbednosti i državni organi koji se bave pitanjem bezbednosti moraju ove pretnje uzeti krajnje ozbiljno.

DRAGAN SIMEUNOVIĆ, profesor Fakulteta političkih nauka

- Od njihove pretnje da će se proširiti na Balkan i da će i Srbija biti njihov kalifat nema ništa. Islamska država nema ni vojne, ni finansijske kapacitete da bi ostvarila takve želje. Ona se može širiti jedino tamo gde je i nastala.

Za i protiv
2908
2519
09.01.2016.
Srbi treba da podrže novu hrvatsku vladu

MILORAD PUPOVAC, predsednik SDSS

- Razgovarao sam s HDZ o tome kako aktuelna saborska većina misli da vodi politiku prema manjinskim pravima i razvoju područja u kojima žive. Nadam se da će iz razgovora proisteći nešto na osnovu čega ćemo moći da sarađujemo.

VELjKO DŽAKULA, predsednik SDF

- Srpski glasovi u Saboru neće biti presudni. Položaj Srba nakon izbora neće biti bolji ni gori, osim što će se sve srpske organizacije, stranke i institucije zajedno tražiti bolje rešenje za nas. Ali će manjinski predstavnici i dalje imati ulogu folklora.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online