Nedelja 7. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2258
2057
02.02.2016.
Srbija treba da legalizuje prostituciju

BRANKO RUŽIĆ, funkcioner SPS-a

- Legalizacija prostitucije zasigurno smanjuje nasilje nad ženama. Da legalizacija može imati lekovito dejstvo pokazuje primer Nemačke gde je posle legalizovanja prostitucije 2001. trgovina ljudima u toj državi smanjena za 10 odsto. Uz sve drugo legalizacija može da uveća i prihode državi.

ALEKSANDRA JERKOV, portparol DS-a

- Sva istraživanja u zemljama u kojima je prostitucija legalizovana pokazuju da žene koje se bave prostitucijom isključivo to rade zato što nemaju drugog izbora. Više od 80 odsto žena koje rade u javnim kućama u Holandiji žrtve su trgovine ljudima. Njihova iskustva pokazuju da je to jako loše rešenje.

Za i protiv
2155
1541
01.02.2016.
Pisma podrške političkom vođi su ulizništvo

ĐORĐE VUKADINOVIĆ, politički analitičar

Pismena obraćanja lideru stranke imaju za cilj dodvoravanje pred izbore i podsećanje na sebe. U slučaju Kneževića mogu imati i drugačije značenje - pored pokazivanja lojalnosti mogu biti i upozorenje vođi da može ostati bez te lojalnosti.

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, politički analitičar

Pisma podrške nisu srpski izum. Uobičajeno je da partija daje podršku onima koji je predstavljaju. Pisma članova partije su više namenjena javnosti nego vođi kako bi se video stvarni obim podrške koju on uživa.

Za i protiv
2272
1524
30.01.2016.
Istupi Milutina Mrkonjića rađaju rascep u SPS

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, politički analitičar

- Postoji podela u SPS pošto Ivica Dačić igra na kartu saveza sa SNS i čime je ojačao poziciju u koaliciji, a oslabio unutar partije. Ako se ta koalicija zaljulja svi partijski neistomišljenici krenuće frontalno na Dačića.

BOJAN KLAČAR, CESID

- Izleta slobodnih uvek je bilo. Socijalisti će gledati da tokom kampanje budu u dobrim odnosima sa SNS. Vrh stranke će držati pod kontrolom ispade pošto u izbore ulaze kao slabiji partner u vlasti.

Za i protiv
1
0
30.01.2016.
Država bi trebalo da spasava Železaru Smederevo

ŽELJKO SERTIĆ, ministar privrede

Železara Smederevo je stub razvoja Srbije i vlada ne može da je ostavi bez pomoći. Ogromna je svetska kriza po pitanju čelika. Zadatak vlasti je da uradi sve što može da spase srpsku čeličanu.
 

MIODRAG ZEC, ekonomista

Nema smisla smanjivati plate i penzije, a finansirati Železaru. A potom prodajom Telekoma Srbije, industrijom 21. veka, finansiramo industriju iz 19, iako nemamo čak ni metaloprerađivačku industriju.

Za i protiv
1627
1993
29.01.2016.
Tomislav Nikolić treba da se izvini zbog izjave o srpskom genetskom materijalu

MEHO OMEROVIĆ, predsednik Skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava

- Očekujem da se predsednik svih građana Srbije Tomislav Nikolić izvini zbog svoje izjave, kojom je uvredio građane Srbije koji nisu Srbi. On, suprotno Ustavu, deli građane države čiji je predsednik.

STANISLAVA PAK STANKOVIĆ, savetnica za medije predsednika Srbije

- Kad pogledate ko traži ostavku predsednika Tomislava Nikolića, shvatite da ste na pravom putu i da još više i snažnije treba da zastupate interese Srbije i svih njenih građana.

Za i protiv
1490
2454
28.01.2016.
Brisel toleriše Hrvatskoj i izradu "registra izdajnika"

VLADAN GLIŠIĆ, pokret Narodna mreža

- Najava hrvatskog ministra Crnoja o registru hrvatskih izdajnika je u skladu sa tisuć ljeta dugom tradicijom državotvornosti Hrvatske koja se bazira na tome koga progoniti i to ne čudi, ali je za neverovati da takvu praksu Brisel dopušta i ne osuđuje.

MIODRAG LINTA, Koalicija izbeglica iz Hrvatske

- Inicijativa da se pravi lista izdajnika je novi poziv na linč Srba, ali i Hrvata koji poštuju temeljna ljudska prava. Premijer Orešković Crnoju bi odmah trebalo da smeni. Verujem da to ni Brisel neće tolerisati jer nije u skladu sa evropskim vrednostima.

Za i protiv
1815
1945
27.01.2016.
Neprihvatljiv je predlog o kresanju plata tokom odmora i bolovanja

MILISAV ORBOVIĆ, lider Samostalnog sindikata Srbije

- Ovaj predlog ministra finansija Dušana Vujovića je apsolutno neprihvatljiv, jer bi zaposlene dovelo u nepodnošljiv položaj, posebno one koji primaju minimalac, a takvih je u Srbiji više od 20 odsto. Oni bi primali i manje i od minimalca.

NEBOJŠA ATANACKOVIĆ, predsednik Unije poslodavaca

- Predlog Ministarstva finansija i ministra Vujovića bez dileme podržavamo i mislim da je odraz stanja u kome se nalazimo. Svi se mi zajedno nalazimo na brodu koji tone i ako novca nema ne možemo ga ni isplaćivati, treba ga zaraditi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online