Utorak 2. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2148
2118
14.03.2016.
Premijer Srbije i lider SNS koristi poplave za kampanju

VOJISLAV ŠEŠELJ, lider radikala

Jedino naprednjaci imaju korist od vanredne situacije. Sve vreme su u izbornoj kampanji, ne smem da uključim televizor, svuda je Vučić, šta će njemu druga kampanja osim ove koju ima oko poplava.

ALEKSANDAR VUČIĆ, lider naprednjaka

Moji politički oponenti mogu da govore ružno o meni, ali neće odlučivati kako ću se ja ponašati. Moje je da radim ono što danas činim. Neću sebi oduzimati pravo da radim zato što to traže bespoličari.

Za i protiv
3040
3371
12.03.2016.
Nikolićeva poseta Putinu neće ugroziti Vučićevu proevropsku politiku

MEHO OMEROVIĆ, Socijaldemokratska partija Srbije

- Naklonost Nikolića prema Rusiji je vidljiva i opštepoznata svima. Ali, na izborima se ne glasa za Putina i Tomu. Srbiju ove godine očekuje otvaranje poglavlja 23 i 24 u procesu pridruživanju EU. Jasno je da je to naše primarno opredeljenje.

JANKO VESELINOVIĆ, lider Pokreta za preokret

- Vučić se odavno opredelio za NATO. Ovo je dogovoreni predizborni marketing, kao uostalom i stavljanje proruske stranke na naprednjačku listu. Ko ne poznaje Vučića, skupo bi ga prodao. Nadam se da su ga građani Srbije dobro upoznali.

Za i protiv
2101
1867
11.03.2016.
Đinđić još ne zaslužuje spomenik, posebno ne pored Principa

DR. LjUBIŠA STOJMIROVIĆ, funkcioner Srpske napredne stranke

 Gavrilo Princip je zaslužio mesto u našoj istoriji i sasvim je prirodno što mu je podignut spomenik u Beogradu. Zoran Đinđić je čovek novije istorije i o njemu će društvo tek doneti sud. Mislim da je rano da mu se diže spomenik, a o tome sud treba da da narod.

GORICA MOJOVIĆ, funkcionerka Demokratske stranke

- Đinđić svakako zaslužuje da ima spomenik u Beogradu, ali bilo bi krajnje neprimereno da mu se spomenik postavi u blizini mladiću koji je izvršio atentat na jednog vladara. U Beogradu je za dve godine postavljeno više spomenika nego u prethodnih 20 godina.

Za i protiv
2623
1849
10.03.2016.
Srbija i Rusija imaju ekskluzivne političke odnose

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, politički analitičar

- Takva konstatacija predsednika Tomislava Nikolića je, nesumnjivo, utemeljena u stvarnosti. Srbija sa Rusijom ima ekskluzivne političke odnose, kada govorimo o relacijama sa većim zemljama, samo su ti odnosi definisani drugačije nego recimo odnosi sa EU.
 

SANDA RAŠKOVIĆ-IVIĆ, predsednik DSS-a

- Za EU Srbija ima ministarku, pregovarača i vladinu kancelariju za pridruživanje EU i skupštinski odbor za integracije. Oko 1.000 ljudi radi na poslu pridruživanja EU, ako su odnosi sa Moskvom ekskluzivni zašto za saradnju sa Rusijom nemamo nijednu instituciju?

Za i protiv
1977
2672
09.03.2016.
Koštunica je dosledan u odluci da se ne vraća u poltiku

DEJAN VUK STANKOVIĆ, poltički analitičar

- On je tu odluku doneo još 2014. godine i sada je samo potvrdio da je neće promeniti. Za razliku od mnogih političara, koji još nešto jalovo pokušavaju, Koštunica je svestan da malo šta može da uradi danas, mnogo manje nego pre desetak godina.

BRANKO RUŽIĆ, funkcioner SPS-a

- Kada se sagleda koje je ideje zastupao posle 5. oktobra, koliko je eks SRJ dezintegrisana za vreme njegovog mandata, kakve je sramotne poteze povlačio vraćajući "mandat narodu" zbog političke impotencije, nije ni čudo što nema gde da se vrati.

Za i protiv
1678
1718
08.03.2016.
Srbija apsolutno poštuje prava manjina

SUZANA PAUNOVIĆ, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava

- Srbija je posvećena ostvarivanju prava svih manjina, pa i hrvatske manjine. Beogradu ne treba da drže lekcije oni za koje su standardi u ostvarivanju prava manjina važili i bili obavezujući samo do članstva u EU.

MIRKO KOVAČ, šef hrvatske diplomatije

- Srbija ne ispunjava obaveze iz međudržavnog sporazuma, prema kojem je obavezna da obezbedi zastupljenost hrvatske manjine u Narodnoj skupštini.
Hrvatska će na tome insistirati sve dok to pitanje ne bude realizovano.

Za i protiv
1790
2511
07.03.2016.
Izbor Hilari Klinton opasan po Srbiju

JOVO BAKIĆ, sociolog

- Sigurno je da je Srbija protiv Klintonove, koja predstavlja oličenje antisrpske politike. Trampa vole desničari, Šešelj i Srbi u SAD. Politika prema nama čvrsto je utemeljena i neće se menjati ko god da bude predsednik.

DRAGAN ŠUTANOVAC, funkcioner DS

- Srbija nije u fokusu SAD, ali činjenica je da je porodica Klinton dugo vremena bila veoma uticajna na prostoru Balkana, zna sve ovdašnje probleme, te stoga verujem da bi pobeda Hilari Klinton mogla da bude dobra stvar.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online