Subota 29. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
3035
2477
22.04.2015.
Za hrvatsku predsednicu odnosi Srbije i Hrvatske sve su bolji

Drago HEDL, novinar iz Hrvatske

- Smatram da Kolinda Grabar-Kitarović ima više uvida u odnose između Beograda i Zagreba nego recimo Stjepan Mesić, koji tvrdi da su ti odnosi lošiji nego kada je on bio predsednik. Ona govori činjenicama, a on o utiscima. Vučić je bio na njenoj inauguraciji, a očekuje se i njena poseta Beogradu, što je dobro.

Aleksandar POPOV, kopredsednik Igmanske inicijative

- Ne znam šta Grabar-Kitarović smatra pomakom u odnosima dve zemlje kada često Beograd i Zagreb razmenjuju grube reči. Verovatno smatra pomakom to što je osudila kratko povlačenje hrvatskog ambasadora iz Beograda i pismo koje je uputila Nikoliću. Situacija u odnosima dve zemlje u poslednje vreme veoma je loša.

Za i protiv
2602
2421
21.04.2015.
Ko je nezadovoljan stanjem u SPS može da ide sa Miloševićem

Dejan Vuk STANKOVIĆ, politički analitičar

- To je očekivan stav Ivice Dačića, predsednika socijalista, jer u situaciji kada ima brojne obaveze kao ministar inostranih poslova i predsedavajući Oebsa nema vremena da se bavi opozicijom u svojim redovima. Razmišlja ekonomično i pragmatično i nema ništa loše u tome. Ko je nezadovoljan može da ide iz SPS-a.

Dragomir ANĐELKOVIĆ, politički analitičar

- Takva tvrdnja bilo kog političara, pa i Dačića je neprimerena i arogantna i ne priliči modernom političkom komuniciranju. Ima onih članova u SPS-u koji su nezadovoljni i po drugim osnovima u stranci pa se zato svako nezadovoljstvo ne može svesti na poruku da oni koji su nezadovoljni mogu da idu sa Miloševićem.

Za i protiv
2182
2643
20.04.2015.
Tači će biti uhapšen ako dođe u Beograd

Aleksandar VUČIĆ, premijer Srbije

- Pošto presuda protiv kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija nije ukinuta država Srbija će se ponašati u skladu s tim. Niko iz Brisela me nije zvao da interveniše u vezi s tom eventualnom posetom, a novinare pitam kako uopšte zamišljaju da da mene neko iz EU pozove i zatraži da uradim nešto što je protivno zakonima Srbije?

Goran BOGDANOVIĆ, poslanik SDS-a

- Nije na meni da procenjujem da li će ga nadležni hapsiti. Imali smo slične situacije nedavno, poternica postoji i za Tonijem Blerom, pa on nije hapšen. I ovoga puta mogu da poverujem da neće doći do toga. Tenzije se stvaraju kad je najmanje potrebno, da smo imali objašnjen Briselski sporazum onda bismo drugačije sagledavali situaciju.

Za i protiv
3275
3143
18.04.2015.
Obračuni u Inđiji uvod su u novo nasilje

Aleksandar POPOV, politikolog

- Sve ide ka eskalaciji sukoba. Ako se tuče nastave demokratija u Srbiji dolazi pod znak pitanja. Stalno vlada vanredna atmosfera i diže se tenzija. To se zapravo koristi kao način da se narod zamajava drugim temama, a ne onim koje život znače.

Jovan KOMŠIĆ, analitičar

- Nadam se da je nasilje izazvano pokušajem SNS-a da preuzme vlast u Inđiji samo izuzetak. Nije u interesu SNS-a da zbog lokalnih moćnika dovede u pitanje kompetentnost Srbije u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji.

Za i protiv
2588
2656
17.04.2015.
Od 1. jula moguć je lični bankrot građana

GORAN NIKOLIĆ ekonomista

- Tako niko ne bi izgubio svu imovinu i bio bi egzistencijalno zaštićen. Sada banka može da uzme sve tako što aktivira hipoteku, proda imovinu, aktivira zaloge i uspostavi administrativnu zabranu na platu. Zato taj zakon ima socijalnu komponentu.

VOJIN BILjIĆ advokat

- Onoj ko proglasi lični bankrot odriče se osnovnih prava i dodeljuje mu se tutor koji odlučuje o svemu. Plašim se da se to ne postane paravan za zaštitu poverilaca, pre svega banaka, poreske uprave i komunalnih preduzeća, a na štetu građana.

Za i protiv
2146
1770
16.04.2015.
SNS traži vanredne vojvođanske izbore u decembru

NENAD ČANAK, predsednik LSV-a

- Ligašima je potpuno svejedno da li će redovni izbori da budu u decembru ove ili martu sledeće godine. Međutim, važno je da se lokalni i pokrajinski izbori održe u istom danu, jer je tako praktično i daleko će manje koštati.

 

MIROSLAV VASIN Pokrajinski odbor DS-a

- Demokratska stranka ne odstupa od svoje pozicije. Situacija je kristalno jasna. Redovni pokrajinski i lokalni izbori trebalo bi da budu održani u istom danu, ali na proleće naredne godine kada im je vreme. Dakle, između marta i maja.

Za i protiv
2431
1639
15.04.2015.
Mediji preterano kritikuju Tomislava Nikolića

OLIVER ANTIĆ, savetnik predsednika

- Mediji mučki napadaju predsednika i njegovu porodicu. To je nezamislivo u svetu, gde svaka država veliča svog predsednika. Nikolića napadaju više nego što su Slobodana Miloševića, Milana Milutinovića, Zorana Đinđića, Vojislava Koštunicu i druge političare i prethodnike.

ZORAN ŽIVKOVIĆ, lider Nove stranke

- Milošević je bio više zaštićen i zato što ga nije napadala sopstvena stranka, za razliku od slučaja Nikolića. Haranga na njega je maslo Aleksandra Vučića. Ali, jasno je da je Nikolić to zaslužio. Haranzi je izložena i opozicija koja ne može da odgovori ili da se zaštiti na bilo koji način.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online