Ponedeljak 1. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
3853
2442
28.05.2015.
Vlada Srbije ne sprovodi obećane reforme

MIODRAG ZEC, profesor

- Srpska vlast nije odgovorila na čitav niz bazičnih pitanja, poput toga da li hoćemo liberalnu državu, socijalnu državu, državu članicu EU i sl. Vlada zamenjuje teze kada govori o svojim ekonomskim uspesima. Šta to znači svet priznaje. MMF-u je važno da srpska država može da vraća dugove, njih ne interesuje širi kontekst.

MILAN KNEŽEVIĆ, privrednik

- Vlada iza sebe ima neke ekonomske rezultate. Premijer Vučić ističe da je budžetski deficit manji od planiranog i to je evidentno. Dobro je i što je MMF revidirao stopu privrednog rasta u Srbiji i podigao je na nula ili 0,5 odsto. Pozitivna stopa rasta svakako jeste bolja od recesije, ali to još nije dovoljno da se država razvija.

Za i protiv
2332
2931
27.05.2015.
Neiskren je poziv Stefanovića da DS treba da se bori protiv ulaska Srbije u NATO

IGOR MIROVIĆ, potpredsednik SNS-a

- To je još jedan u nizu predloga u istoriji licemerja Demokratske stranke. Koliko mi je poznato, jedan deo demokrata se zalaže za ulazak Srbije u NATO i njega predvodi Dragan Šutanovac. Drugu liniju predvodi Stefanović. I ne zna se šta je politika te stranke, jer nam šalje haotičnu sliku o sebi.

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ. predsednik DSS-a

- Demokratska stranka Srbije odavno zastupa tezu da se treba politički boriti protiv ulaska Srbije u NATO. Ono što sada pokušava Stefanović na krilima grčke Sirize pozdravljam, ali ne mogu se oteti utisku da je reč o naknadnoj pameti. Koliko znam u DS je podržala IPAP sporazum što je korak do NATO.

Za i protiv
2662
2420
26.05.2015.
Strani eksperti ne treba da pišu promene Ustava Srbije

MAJA STOJANOVIĆ, izvršna direktorka Građanskih incijativa

- Veoma je loše za jednu državu da joj stranci piši i učestvuju u promenama najvišeg pravnog akta. Pisanje Ustava bi trebalo da bude isključivo naše interno pitanje. Problematično je i neozbiljno što ovaj važan posao nije definisan kao javna rasprava o promeni Ustava, a ne političkog sistema.

ZORAN BABIĆ, šef poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije

- Poziv da se menja Ustav biće javan pa se može uključiti ko god želi. Akcioni tim načijem sam čelu oko toga tek treba da dogvori detalje. Lično bih voleo da u timu za izradu Ustava vidim i predstavnike međunarodne zajednice pre svega EU, jer želimo da iskoristimo tuđa dobra rešenja.

Za i protiv
2931
2625
23.05.2015.
Kubanska vakcina pomoći će obolelima od raka u Srbiji

VESNA JOVANOVIĆ, direktorka Lekarske komore Srbije

- To je dobar potez za zdravstveni sistem Srbije, pre svega za pacijente. Ta vakcina pre svega pomaže onkološkim pacijentima, a znam odranije da oni koji su zbog nje putovali na Kubu imali su problem jer je gubila dejstvo. Sada će to biti promenjeno jer će se vakcina cimavaks praviti ovde.

ZORAN SAVIĆ, predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu

- O vakcini cimavaks ne mogu
ništa da kažem, jer sve što inače znam o kubanskim lekovima saznao sam iz medija a ne od struke. Dakle, ni stručni ljudi u Srbiji o tome gotovo da ne znaju ništa. Vreme će pokazati da li je ovaj dogovor sa Kubom o korišćenju njihovih lekova dobar ili nije.

Za i protiv
2719
2359
22.05.2015.
Platformom o Kosovu Nikolić pokušava da se vrati na političku scenu

ĐORĐE VUKADINOVIĆ, politički analitičar

- Činjenica je da je predsednik Srbije, što svojom što tuđom zaslugom, potisnut sa političke scene poslednje dve godine. On platformom na vešt način zaista pokušava da se vrati u epicentar zbivanja i daje vruć krompir Vladi i premijeru Vučiću, a istovremeno pravi patriotski alibi i teren da se ponovo kandiduje za predsednika.

DUŠAN JANJIĆ, politički analitičar

- Nikolić ovim predlogom pokušava da kontroliše Vladu, ali je dokument pravio u dogovoru sa Srpskom listom sa Kosova. Bićemo zbog toga, ako je to tačno, u ozbiljnom problemu sa svetom i blokirani narednih 10 godina, a problem Kosova se neće rešiti. Nemačka je zbog toga već ozbiljno upozorila premijera Aleksandra Vučića.
 

Za i protiv
2344
2283
21.05.2015.
Premijer Vučić je pomirio vlast i nevladine organizacije u Srbiji

ALEKSANDAR POPOV, direktor Centra za regionalizam

- Dobro je što Vučić obraća pažnju na NVO sektor koji može da pomogne demokratizaciji države i na putu ka Evropskoj uniji. Tako je bilo i tokom vladavine Zorana Đinđića i posle Tadića. Ali samo da se ne održi jedan sastanak. Važno je da se razbije stereotip o NVO kao stranom telu i ispostavi stranih interesa.

JELENA MILIĆ, Centar za evroatlantske studije

- NVO sektor je suviše raznovrstan, a samo par predstavnika je bilo na sastanku kod Vučića tako da se ne može izneti takva ocena. Jedno je sigurno, medije više zanima lokalna politička čaršija nego šta rade nevladine organizacije. O tom sastanku sa premijerom više su me pitali nego o projektima koje smo napravili.

Za i protiv
2318
2340
20.05.2015.
Srbi na Kosovu mogu sprečiti formiranje kosovske vojske

DUŠAN JANJIĆ, politički analitičar

- Srpska lista u kosovskom parlamentu može da postavlja uslove da bi eventualno dozvolila formiranje kosovske vojske, jer bez njihovog pristanka to je nemoguće. Srbi mogu za taj pristanak da traže formiranje Specijalnog suda za suđenje za zločine nad Srbima, kao vi formiranje Srpske zajednice opština.

VLADETA KOSTIĆ, predsednik opštine Gračanica

- Srbima na Kosovu postavljaju se novi uslovi, koji nisu predviđeni i nema ih u Briselskom sporazumu, a jedan od njih je i formiranje kosovske vojske. Celu tu priču vidim kao opipavanje pulsa i kompenzaciju političkih poena, koje albanske partije gube zbog najave osnivanja Specijalnog suda.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online