Petak 5. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1612
1859
16.07.2015.
Srpska ekonomija pokazuje znake oporavka

ALEKSANDAR VUČIĆ, premijer

- Završićemo godinu s privrednim rastom od pola procenta. Takođe, država će prihodovati 70 milijardi dinara više nego prošle godine, usled uvećanja prihoda naplatom doprinosa, PDV-a, akciza i neporeskih prihoda.

LJUBOMIR MADŽAR, ekonomista

- Ne znam na osnovu čega tvrdnje o privrednom rastu kada svi podaci ukazuju pad od pola procenta i ove godine. Svi brojevi koje sam video ne ukazuju na oporavak. Biće dobro ako godinu završimo sa stagnacijom.

Za i protiv
1940
1555
15.07.2015.
Tomislav Nikolić takođe treba da ode u Srebrenicu

BIL KLINTON, bivši predsednik SAD

- Kao prijatelj želim da zahvalim premijeru Srbije koji je pokazao hrabrost da dođe. Važno je da to takođe prepoznamo. Želim da u Srebrenici vidim i predsednika Tomislava Nikolića jer bi to označilo neki početak.

VLADISLAV JOVANOVIĆ, bivši šef diplomatije SRJ

- Videli smo kako je prošla dobra volja Aleksandra Vučića. Zapadne sile godinama od Srba prave monetu za potkusurivanje. Sada ne bi bilo moralno, ni nacionalno, ni politički pogodno da i Nikolić ode u Srebrenicu, jer bi prošao kao Vučić.

Za i protiv
1550
1557
14.07.2015.
Interkonektor sa Bugarskom može da zameni ruski gas

ZORANA MIHAJLOVIĆ, ministar građevine

- Srbiji svakako da može. Odavno je trebalo da se time bavimo, a ovako je Srbija određivanjem ka samo jednoj strani ostala gasno ugrožena. Osim toga, nije dobro ni samo skladištiti gas u drugim zemljama, jer to košta nekoliko puta više.

MILADIN KOVAČEVIĆ, ekonomista

- Bugari takođe zavise od ruskog gasa i nema koristi od trošenja novca na to. Ovim se pokušava prikriti da je jedina nada da Rusi nastave da isporučuju gas preko Ukrajine. Mogli bi i da tražimo da nam transportuju gas Dunavom u tečnom obliku.

Za i protiv
1613
1822
13.07.2015.
Srbija ostaje i bez drugog gasovoda

VOJISLAV VULETIĆ, generalni sekretar Udruženja za gas Srbije

- Mi smo u statusu da čekamo da se neko smiluje i nešto uradi, ali ne vidim da u Evropi ima bilo koga da nam ponudi gas, osim Rusa. Evropa ne dozvoljava Srbiji da ima zaradu od Turskog toka, tako da ne znam kako ćemo da razgovaramo o gasu kada Rusija bude prekinula dovod gasa preko Ukrajine.

ALEKSANDAR ANTIĆ, ministar energetike Srbije

- Za Srbiju je izuzetno značajno to što je među prioritetnim projektima, kao drugi projekat od značaja, sagledana gasna interkonekcija između Srbije i Bugarske, koja u budućnosti treba da na kvalitetan način pruži odgovor na pitanje kako će Srbija obezbediti dodatne izvore snabdevanja gasom.

Za i protiv
1642
1799
10.07.2015.
Građani Srbije treba da se izjasne da li su za socijalizam ili kapitalizam

DRAGAN BJELOGRLIĆ, glumac i reditelj

- Slažem se sa tim predlogom Srđana Dragojevića i kada bi došlo do takvog referenduma glasao bih za socijalizam. Ali, lično bih i raspisao i referendum sa pitanjem da li Srbi žele da žive u republici ili monarhiji. Možda bismo u tom slučaju imali unikatno rešenje - socijalistička monarhija.

ZORAN BABIĆ, funkcioner SNS

- Gospodin Dragojević, nažalost, tim predlogom pokazuje da ne shvata uređenje naše države, a to uređenje je jasno definisano Ustavom Srbije i ne treba da se dokazuje na referendumu. Nama je potrebno više da radimo i da imamo više radnih mesta, a ne da se bavim tim pitanjima.

Za i protiv
2798
1980
10.07.2015.
Ulazak Crne Gore u NATO je dobar za ceo Balkan

JELENA MILIĆ, direktorka Centra za evrointegracije

- Apsolutno se slažem sa ovom izjavom Svetozara Marovića. Pristupanje Crne Gore bezbednosnom savezu olakšaće situaciju u regionu, a treba imati na umu ekonomsku i druge koristi. Stoga, Milorad Dodik greši kad kaže da neće NATO na granicu sa Drinom.

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, politički analitičar

- To što je rekao Marović je najobičnija crna propaganda i manipulacija. Oni ne žele da uđu u NATO zbog regiona i interesa građana Crne Gore, već zarad opstanka crnogorske vladajuće elite. Oni opstaju na vlasti zato što su strani agenti i rade za strane interese.


 

Za i protiv
2653
2515
09.07.2015.
Srbija bi i dalje trebalo da obeležava 7. juli kao Dan ustanka

MIRA TOKANOVIĆ, predsednica udruženja Komunisti Jugoslavije u Srbiji

- Obeležavanje tog dana ne bi trebalo izostavljati, kao što ne bi trebalo izostaviti obeležavanje 4. jula, kad je odlučeno da se digne ustanak protiv okupatora. NOB je upravo bila borba protiv okupatora, a ne građanski rat kako neki istoričari žele da ga predstave.

ALEKSANDAR ČOTRIĆ, funkcioner SPO

- Srbija bi 7. juli trebalo da obeležava kao i 6, 8. ili bilo koji drugi dan u ovom mesecu. Dakle, to je običan dan i ne bi trebalo da mu se posvećuje bilo kakva pažnja. Ono što treba jeste da se pomenu nevino ubijeni žandari i još jednom pozovemo na pomirenje i pokajanje.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online